Hoppa till huvudinnehållet

Dubbla segrar för IFK Åmåls yngsta basketlag: ”De har tränat ihop i ett halvår”

Publicerad:
Roger Pettersson
roger.pettersson@provinstidningen.se
Stående från vänster: Frans Larsson, Sara Ali Jassim, Hamza Ali, Zied Ali, Nasri Gadid, Ali Al-Maliki (skymd bakom bollen) och Aghiy Tamim. Främre raden: Eveldina Omerinovic och Gustav Johansson.
Stående från vänster: Frans Larsson, Sara Ali Jassim, Hamza Ali, Zied Ali, Nasri Gadid, Ali Al-Maliki (skymd bakom bollen) och Aghiy Tamim. Främre raden: Eveldina Omerinovic och Gustav Johansson. Foto: IFK Åmål

Det gick bra för IFK Åmåls yngsta ungdomslag i basket, ett mixat lag med både tjejer och killar i åldern 10–12 år, som förra helgen spelade två matcher och det blev seger i båda. Först mot KFUM Karlstad och sedan mot Hammarö IF.

IFK Åmåls yngsta lag var i söndags iväg till Arvika och spelade Easy Basketcup. Det är ungdomar mellan 10 och 12 år som spelar i laget. Första matchen spelades mot Karlstad och glädjen i IFK Åmål var stor när laget lyckades besegra Karlstad med 16–14 i en mycket jämn och spännande match.

Den andra matchen spelade IFK Åmål mot Hammarö och där var Åmålslaget smått överlägset och vann med klara 30–8. Matcherna spelades 4 gånger 7 minuter.

Det är ett gäng lovande ungdomar som spelar i IFK Åmål med Svante Lennartsson från Svanskog som tränare. Ungdomarna tränar på Södra skolan i Åmål, men åker ibland också iväg till Säffle för att träna.

Upp till tolv år

Laget består av ett 30-tal ungdomar som tränar i laget, där de yngsta är åtta år och de äldsta spelarna är tolv år, och en del av dem kommer från Säffle. I Easy Basketcup var nio spelare, samtliga från Åmål den här gången, med i truppen som ordnade med dubbla segrar för IFK Åmål.

– Det här yngsta laget vi har i IFK Åmål har bara tränat ihop i ett halvår. Vi spelar cupspel någon helg per månad, men ekonomin är knapp. Först när spelarna blir 13 år är det seriespel som gäller, men vi är lite av en vit fläck på basketkartan häromkring och vi får se hur vi ska lösa att få ihop medel till resor, säger tränaren Svante Lennartsson.

Artikeltaggar

BasketHammaröIFK ÅmålKarlstadKFUMÅmål

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.