Hoppa till huvudinnehållet

S förklarar sig och ber om ursäkt för liststrul

Publicerad:
Niklas Karlsson (S), tvåa från vänster i bild, bad om ursäkt för partiets strul med framtagande av namnlista.
Niklas Karlsson (S), tvåa från vänster i bild, bad om ursäkt för partiets strul med framtagande av namnlista. Foto: Andreas Dagström

– Det har inte varit min mening att ställa till det.

Niklas Karlsson (S) redogjorde i kommunfullmäktige för hur partiets problem med inlämning av namnlista uppstod.

Valberedningen ville ha god tid på sig och begärde in partiernas namnförslag till kommunens nämnder i början av november. Men när listorna väl skulle presenteras visade det sig att Socialdemokraterna inte var klara. Partiet behövde mer tid och mötet blev tvunget att ajournerades, inte bara en gång utan två gånger.

Först på måndagen, dagen innan nämnderna skulle tillsättas, kunde valberedningens möte avslutas.

Med anledning av turerna gav kommunfullmäktiges ordförande Leif Aronsson (C) Socialdemokraternas representant i valberedningen, Niklas Karlsson, möjlighet att förklara sig.

– Jag har fått bannor av partiet för att jag inte gjort rätt, sa Karlsson. Men det har inte varit min mening att ställa till det.

Bakgrunden till turerna är att Socialdemokraterna, enligt egen stadga, måste utlysa medlemsmöten minst en vecka i förväg. Så hann inte ske till den 11 november, då listan var tänkt att antas. Proceduren fick därför tas om.

– Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för det, sa Niklas Karlsson.

Artikeltaggar

CenterpartietKommunfullmäktigeLeif AronssonNämnderNiklas KarlssonPolitikSocialdemokraternaValberedning

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.