Hoppa till huvudinnehållet

Ny chans till hjälp att läsa PD digitalt: ”Frågor om inloggning vanligast”

Publicerad:
NWT Medias digitala support vid ett besök på Samverket i slutet av april i år. Gun-Britt Karlsson höll noga koll på när det blev ledigt bredvid Robert Wågberg för att få hjälp.
NWT Medias digitala support vid ett besök på Samverket i slutet av april i år. Gun-Britt Karlsson höll noga koll på när det blev ledigt bredvid Robert Wågberg för att få hjälp. Foto: Ove Rydh

På torsdag går det att få hjälp med att komma igång med att läsa PD digitalt. NWT Medias support är veckans gäst hos Samverkets digitala verkstad för seniorer i Åmål.

Frivilligorganisationen Samverket arrangerar varje vecka digital verkstad för seniorer i tingshuset i Åmål. Den här veckan har NWT Medias digitala support bjudits in. På torsdag hjälper de till att svara på frågor om att läsa Provinstidningen Dalsland digitalt, men även tidningar som Säffle-Tidningen, NWT, VF och Dalslänningen.

Vid förra besöket på digitala verkstaden i Åmål, för ganska exakt ett halvår sedan, kom ett 20-tal besökare för att få hjälp med att läsa lokaltidningen digitalt i mobilen, på surfplattan eller på datorn.

Robert Wågberg har hand om den digitala supporten och till sin hjälp under besöket i Åmål har han med sig Carina Hedqvist från NWT Medias kundservice. Under drygt två timmar svarar de på frågor och finns behjälpliga med teknisk problemlösning.

Vad får ni för frågor?

– Det handlar nästan uteslutande om frågor om inloggning. Väldigt ofta har de som ber om hjälp glömt sitt lösenord och behöver hjälp med att få veta vad man gör då, säger Robert Wågberg.

Andra frågor kan handla om prenumerationer eller hur man går till väga för att sätta in en annons. På den digitala verkstaden kommer NWT Media även att ha med sig digitala prenumerationserbjudanden.

Det blir Robert Wågbergs tredje besök för året i Åmål. Förutom besöket på Samverkets digitala verkstad i slutet på april fanns han även på plats för digital support när Seglingsallsvenskan avgjordes i Åmål i slutet av sommaren.

Artikeltaggar

ÅmålDalslänningenNWTNWT Media ABProvinstidningen DalslandSäffle-TidningenSamhälleSamverket ÅmålTeknikTidningar

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.