Hoppa till huvudinnehållet

Humorsvängen går via Åmål – skånsk stand up på Statt

Publicerad:
Ludde Samuelsson toppar fredagens stand up-kväll på Statt i Åmål.
Ludde Samuelsson toppar fredagens stand up-kväll på Statt i Åmål. Foto: Pressbild

Tre etablerade stand up-komiker med Skåne som gemensam nämnare har gått ihop och gett sig ut på vägarna under rubriken Humorsvängen. På fredag lockar de till skratt på Statt i Åmål.

För Stadshotellet markerar fredagens begivenheter julbordspremiär men stand up-showen är även öppen för dem som bara är ute efter att ha roligt.

Kvällens toppnamn är Ludde Samuelsson, skånskfödd Göteborgskomiker, som öppenhjärtigt delar med sig av sina tankar och känslor. Vid sidan av pågående turné är han just nu högaktuell med sin nya uppmärksammade stand up-special ”Mainstream” på Youtube.

Ludde Samuelsson scendebuterade som 17-åring och har varit verksam i humorsvängen halva sitt liv. Utöver stand up har han bland annat skrivit manus till tv-programmen ”Robins” och ”Svenska Nyheter”.

Rå och charmig

På Åmåls Stadshotell uppträder också Matilda Wildmark och Lovisa Henriksson. Båda har, liksom Samuelsson, rötterna i Skåne.

Widmarks humor kännetecknas av råhet och charm. Hon skämtar om allt från nakna gitarrkillar till aktuella nyheter. I hemstaden Göteborg driver hon klubben Standup Ridå.

Malmöbon Lovisa Henriksson gör humor av vardagens uppgivenhet, på ett trösterikt och roligt sätt.

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls stadshotellHumorNöje/KulturTurnéYoutube

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.