Hoppa till huvudinnehållet

Medalj två helger i rad: Hanna Skogh, 15, från Åmål glänser i konståkning

Publicerad:
Åmålstjejen Hanna Skogh (till höger), som tävlar för Säffle Konståkningsklubb, kom på en pallplats på konståkningstävlingen Istrofén i Enköping. Från vänster silvermedaljören Nathalie Kavak, Skövde KK, och vinnaren Miranda Krantz, Borås KK. Foto: Privat

Åmålstjejen Hanna Skogh, som tävlar för Säffle Konståkningsklubb, har kammat hem en bronsmedalj i konståkningens A-serieklass Ungdom 15 två helger i rad, först i Trollhättan och sedan i Enköping.

Det var i höstens två sista tävlingar som Hanna Skogh slog till med bronsmedaljer i konståkningens A-serieklass. I tävlingen Istrofén i Enköping kom hon på fjärde plats i kortprogrammet, men hon levererade sedan starkt i det långa programmet där hon satte en serie av tre dubbelhopp, vilket resulterade i en andraplats.

Hanna Skogh fick den totala poängen blev 60,32 vilket innebar personbästa och en tredjeplats i totalen. Vann gjorde Miranda Krantz från Borås Konståkningsklubb med 65,32 poäng och på andra plats kom Nathalie Kavak från Skövde Konståkningsklubb med 63,31 poäng.

Ännu ett personbästa

Den gångna helgen kämpade konståkarna vidare i Trollhättan i tävlingen Göte L:s Pokal, vilket gav ytterligare utdelning med ett brons för Hannas del. Hon slog till med ännu ett personbästa med totalt 61,92 poäng. Guldet gick till Milla Berggren, Lidköpings KK, och silvret gick till Miranda Krantz.

Hanna Skogh hade i Trollhättan sällskap av klubbkompisen Tilde Nilars, 19 år, som tävlade i klassen Senior nationell. Även Tilde knep ett brons med poängen 57,40. Samma helg tävlade även Säffle Konståkningsklubbs Nellie Porath, 14, i Askim. Hon kom på sjätte plats i B-klassen i Ungdom 15.

Hanna Skogh, till höger, tog sig upp på pallen även i Göte L:s Pokal i Trollhättan nu i helgen. Miranda Krantz, Borås KK, kom på andra plats och i mitten segraren Milla Berggren, Lidköpings KK.
Hanna Skogh, till höger, tog sig upp på pallen även i Göte L:s Pokal i Trollhättan nu i helgen. Miranda Krantz, Borås KK, kom på andra plats och i mitten segraren Milla Berggren, Lidköpings KK. Foto: Privat

Artikeltaggar

ÅmålBoråsEnköpingKonståkningLidköpings KKMedaljerSäffle KonståkningsklubbSkövde KKTrollhättan

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.