Hoppa till huvudinnehållet

Åmålsbor fick hjälp med grunderna i att läsa PD digitalt

Publicerad:
Alf Alfredson, 80 år, kommer från Göteborg men han har bott i Åmål i 55 år. Han passade på att få hjälp av Robert Wågberg på NWT Medias digitala support med att komma igång med att börja läsa Provinstidningen digitalt.
Alf Alfredson, 80 år, kommer från Göteborg men han har bott i Åmål i 55 år. Han passade på att få hjälp av Robert Wågberg på NWT Medias digitala support med att komma igång med att börja läsa Provinstidningen digitalt. Foto: Roger Pettersson

Robert Wågberg och Carina Hedqvist från NWT Media löste problem och hjälpte seniorer att läsa lokaltidningen digitalt på torsdagen i tingshuset. Plattor och mobiler fick tidningsappar installerade.

Efter en liten genomgång fick åhörarna, som var ett knappt 20-tal, ställa frågor till NWT Medias representanter som bjudits in som veckans gäster till digitala verkstaden i tingshuset.

Robert Wågberg och Carina Hedqvist svarade på frågor om inloggning och hur man kommer igång med att läsa Provinstidningen i mobilen, på surfplattan eller på datorn.

De vanligaste frågorna brukar handla om inloggning och glömt lösenord har Robert Wågberg som jobbar på NWT Medias digitala support tidigare berättat, men den här gången handlade det i flera fall även om hur man går till väga för att komma igång och börja läsa lokaltidningarna som ingår i NWT Media digitalt.

Glatt humör

Alf Alfredson var en av Åmålsborna som efter en stunds tålmodig väntan på sin tur klev fram och satte sig bredvid Robert Wågberg när han blev ledig. Han bar med sig sin surfplatta för att smidigt få hjälp direkt i sin enhet.

– Jag vill lära mig att läsa Provinstidningen digitalt, säger Alf Alfredson, som är inflyttad till Åmål från Göteborg men har bott här i 55 år, drivit företag och suttit i kommunfullmäktige.

Även Berit Engström satte sig i stolen intill Robert Wågberg som med glatt humör hjälpte henne.

– Jag klarade inte att få igång appen, men Robert löste det åt mig så nu kan jag läsa tidningen i mobilen, säger Berit Engström.

Carina Hedqvist på NWT Medias kundservice och Robert Wågberg på NWT Medias digitala support gästade frivilligorganisationen Samverkets och Studieförbundet Vuxenskolans digitala verkstad i Åmål.
Carina Hedqvist på NWT Medias kundservice och Robert Wågberg på NWT Medias digitala support gästade frivilligorganisationen Samverkets och Studieförbundet Vuxenskolans digitala verkstad i Åmål. Foto: Roger Pettersson
Åhörarna passade på att ställa frågor och få tips om hur de kan läsa NWT Medias lokaltidningar digitalt.
Åhörarna passade på att ställa frågor och få tips om hur de kan läsa NWT Medias lokaltidningar digitalt. Foto: Roger Pettersson
Berit Engström, till vänster, och Kajse-Britt Andersson fick digital support av Robert Wågberg.
Berit Engström, till vänster, och Kajse-Britt Andersson fick digital support av Robert Wågberg. Foto: Roger Pettersson

Artikeltaggar

ÅmålApparNWT Media ABProvinstidningen DalslandSamhälleSamverket ÅmålStudieförbundet VuxenskolanTidningar

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.