Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Grisen på torget blev djupfryst

Publicerad:
Som vanligt var det Sven-Olof Augustsson som ansvarade för gissningstävlingen. Han höll sig varm. Han hade inte många lugna minuter under marknaden. Däremot blev grisen djupfryst under eftermiddagen.
Som vanligt var det Sven-Olof Augustsson som ansvarade för gissningstävlingen. Han höll sig varm. Han hade inte många lugna minuter under marknaden. Däremot blev grisen djupfryst under eftermiddagen.

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1972

Tösseborna får vänta till 1974 på fin väg. Tösseborna får dras med sörjan och ävjan på vägarna från riksfyrtiofemman och i samhället ytterligare över ett år. Den föreslagna upprustningen av dessa vägar har på grund av medelbrist senarelagts till 1974, då pengarna ej räcker till för att klara av vägbygget nästa år som meningen var från början.

1997

Den obevakade övergången tas inte bort. Efter fredagens tragiska dödsolycka, då två människor fick sätta livet till vid en krock mellan ett tåg och en lastbil vid Slobol i Ånimskog, har återigen röster höjts för att den obevakade järnvägsövergången skall stängas. Det är den enda obevakade övergången som finns kvar sedan vägen öster om järnvägen byggdes.

2012

Grisen på torget blev djupfryst. Som vanligt var det inget snack om vem eller vad som var den största publikdragaren under IFK Åmåls julmarknad. Trots bitande kyla kom hundratals personer till torget för att gissa vikten på årets julgris.

Det riktigt gnistrade om Åmåls centrum när marknaden öppnade på söndagseftermiddagen. Mycket sol och lite snö skapade redan från start en god stämning på torget i Åmål. Mitt i händelsernas centrum stod Sven-Olof Augustsson, som ansvarade för den traditionella och alltid lika populära grisgissningen. Ifjol var det över 400 personer som deltog i tävlingen.

Redaktör: Roger Pettersson

Artikeltaggar

ÅmålÅnimskogIFK ÅmålJärnvägLastbilarMarknaderProvinstidningen DalslandSamhälleSnöTösseTrafik

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.