Hoppa till huvudinnehållet

Gå samman för att sänka sina elkostnader – panelsamtal tipsar om kooperativ

Publicerad:
Reporter Andreas Dagström
Andreas Dagström
andreas.dagstrom@provinstidningen.se
Energikooperativens fördelar diskuteras på Åmåls kulturhus.
Energikooperativens fördelar diskuteras på Åmåls kulturhus. Foto: JESSICA GOW / TT

Media dränker oss i tips på hur vi kan sänka våra elkostnader. Men om man vill gå ett steg längre än än att trycka på knappar och dra ur sladdar, vad kan man göra då?

Förslag ges under tisdagskvällen, när det anordnas panelsamtal om energikooperativ på Åmåls kulturhus.

Bakom arrangemanget står Åmåls kulturhus och Europa Direkt Fyrbodal, medan samtalet leds av journalisten och föreläsaren Maria Soxbo. I övrigt består panelen av Christian Stenqvist, från Röstånga energikooperativs ekonomiska förening, Ellen Boije af Gennäs Errä, forskningsassistent på internationella miljöinstitutet vid Lunds universitet, samt Leif Tyrén, verksamhetsledare vid Coompanion Värmland.

Utgångspunkten för kvällen är den energikris vi befinner oss i. Med hjälp av energikooperativ kan konsumenter ta makten över sina egna el-kostnader, och det är just den saken mycket av samtalet fokuserar på: Hur bär man sig åt för att starta ett nytt energikooperativ.

Artikeltaggar

KonsumentLeif TyrénLunds universitetTeknik och vetenskapÅmåls kulturhus

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.