Hoppa till huvudinnehållet

Nettohusets bottenvåning står fortfarande utan ägare: ”Flera intressenter”

Publicerad:
Flera butikslokaler i den kommersiella fastigheten på Kungsgatan står tomma i dag. Tidigare fanns bland annat Netto, en klädbutik och en leksaksaffär i lokalerna. Foto: Fredrik Tacacho

De stora affärslokalerna i bottenvåningen av gamla Domushuset står fortfarande utan ägare efter att TVL Holding AB begärdes i konkurs i augusti.

– Vi arbetar aktivt med det här och det finns ett antal intressenter, säger konkursförvaltaren Bengt Jonasson.

I augusti begärde tidigare fastighetsägaren, TVL Holding AB, bolaget i konkurs efter att hyresavtalet för Nettobutiken gått ut. Sedan dess har konkursförvaltaren Bengt Jonasson på Advokatfirman Hammar varit i kontakt med flera intressenter att ta över lokalerna, men än så länge är inga kontrakt påskrivna, säger han.

– Det pågår förhandlingar men det är ingenting som är i mål. Vi har förhoppningar om att få till en överlåtelse, men samtidigt är vi är öppna för förslag om någon mer är intresserad.

Central butikslokal säljs i konkurs: ”Gott hopp om att hitta en lösning”

Hur många intressenter finns det?

– Det har varit ett antal olika men det är många pusselbitar som ska på plats.

Konkursboet innefattar bottenplanet samt halva källarplanet i den kommersiella fastigheten på Kungsgatan 11 i Åmål, det vill säga det gamla Domushuset.

Byggnaden är delad horisontellt i två fastigheter och lägenheterna har en annan fastighetsägare, HSB Bostadsrättsförening Centrum i Åmål och ingår inte i konkursen.

Artikeltaggar

ÅmålBostad och byggenFastigheterHSBKonkurserKungsgatanLägenheterNetto

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.