Hoppa till huvudinnehållet

Tösse tog tre enkla poäng i Torsby: ”Inte helt nöjd med att vi slår av på takten”

Publicerad:
Tösses lagkapten Tobias Pettersson stod för ett mål och sex assist när Lekvattnet besegrades med klara 11–3 i Torsby. Här är det Pettersson med bollen framför forne lagkamraten Jonas Andreasson i Billingsfors IBK:s vita tröja.
Tösses lagkapten Tobias Pettersson stod för ett mål och sex assist när Lekvattnet besegrades med klara 11–3 i Torsby. Här är det Pettersson med bollen framför forne lagkamraten Jonas Andreasson i Billingsfors IBK:s vita tröja. Foto: Elinor Thuresson

Det blev tre enkla poäng i Torsby när Tösse IF vann med klara 11–3 (7–1, 2–2, 2–0) borta mot Lekvattnets BK i söndags. Sebastian Andersson svarade för fyra mål och tre assist och matchen var avgjord redan efter den första perioden.

Tösse var med på noterna från start i bortamatchen mot Lekvattnet och redan efter fyra minuters spel hade de rödblå skaffat sig en 2–0-ledning. Målen ramlade sedan in i strid ström fram till 7–0 innan hemmalaget lyckades reducera.

Den andra perioden blev betydligt jämnare än den första. Båda lagen gjorde nämligen två mål vardera och gästerna klev in i den andra pausvilan med en betryggande 9–3-ledning. I den sista perioden gjorde Tösse ytterligare två mål och spikade segersiffrorna till 11–3.

– Jag är inte helt nöjd med att vi slår av på takten i de två sista perioderna. De lag vi har framför oss i tabellen öser på och vinner ofta stort. Det behöver vi också göra då målskillnaden kan bli viktig, säger Tösses tränare Niklas Nilsson.

”Vi ska bra vinna”

Annars var det Tösses match från början till slut och Lekvattnet var aldrig i närheten av att komma nära i målprotokollet. Sebastian Andersson, som stod för fyra mål och tre assist, och lagkapten Tobias Pettersson, som gjorde ett mål och sex assist, dominerade i Tösse IF.

På fredag kväll tar tabelltrean Tösse IF emot jumbon Vålberg U hemma i Karlbergshallen och laget har då chansen att närma sig toppen då Åmotfors spelar seriefinal hemma mot Åmåls IBK U.

– Vi besegrade Vålbergs A-lag ifjol så det spelar nog ingen roll vilka spelare de skickar till Åmål på fredag. Vi ska bara vinna den matchen, säger Niklas Nilsson.

Matchfakta

Lekvattnets BK – Tösse IF 3–11 (1–7, 2–2, 0–2)

Division 4 Värmland västra

Målskyttar Tösse: Sebastian Andersson 4, Andreas Green 2, Tobias Pettersson, Christian Edqvist, Daniel Åslund, Filip Karlsson, Emil Eldh.

Artikeltaggar

Åmåls IBKBillingsfors IBKDivision 4 Värmland västraInnebandyLekvattnetLekvattnets BKNiklas NilssonTorsbyTösseTösse IF

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.