Hoppa till huvudinnehållet

INSÄNDARE: Politiska spelplanen förändrades rejält

Publicerad:
Votering vid kommunfullmäktiges senaste möte i november.
Votering vid kommunfullmäktiges senaste möte i november. Foto: Andreas Dagström

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Svar på insändare av miljöpartisterna Lotta Robertsson Harén med flera i PD den 24 november.

Efter valet i september förändrades den politiska spelplanen rejält i Åmål. Socialdemokraterna tappade rejält och på den borgerliga sidan gick främst Moderaterna fram stort. Även Sverigedemokraterna ökade stort och eftersom varken de rödgröna eller Alliansen fick egen majoritet blev resultatet av det att Sverigedemokraterna blev vågmästare.

Insändare: Ska Kaye arbeta för att avsätta sig själv?

Vi i SD hade naturligtvis med tanke på valresultatet, hoppats på att få bilda majoritet med något eller några partier där det hade varit möjligt, men tyvärr blev det nu inte så. Då får man laga efter läge och en vågmästarroll är bra, men om man vill få något gjort i politiken är det förhandlingar med andra partier som kan leda dit. Att man förhandlar med andra partier och kommer överens betyder dock inte med automatik att man då ingår i någon form av styre.

Att som Miljöpartiets företrädare gör, insinuera att SD driver ett fulspel under bordet och anklaga oss för att vara odemokratiska samt påstå att vi både är opposition och samarbetar med styret är bara oförskämt och tramsigt. Sverigedemokraterna har inte ingått något valtekniskt samarbete med Alliansen, vi har inte något skriftligt samarbetsavtal med Alliansen och ingår naturligtvis inte då heller i styret.

Vi har muntligen kommit överens om ett fåtal frågor där vi har samsyn, på samma sätt som sker vid andra tillfällen då något parti vill ha igenom ett förslag. Sverigedemokraterna kommer att vara i opposition och vårda sin vågmästarroll, vilket innebär att vi vid tillfällen där förslagen är i linje med SD:s politik och bra för Åmåls kommun, då kommer vi att stödja de förslagen.

Ove Kaye

Sverigedemokraterna Åmål

Michael II tillträder

Artikeltaggar

AlliansenÅmålKommunfullmäktigeLotta Robertsson HarénMiljöpartietModeraternaOve KayePolitikPolitiska system och ideologierSocialdemokraternaSverigedemokraternaTeknik- och fritidsnämnden