Hoppa till huvudinnehållet

UKM:s regionfestival kommer att hållas i Mellerud

Publicerad:
Reporter Elinor Thuresson
Elinor Thuresson
elinor.thuresson@provinstidningen.se
Ett glatt gäng arrangörer när regionfestivalen hölls i Åmål i våras.
Ett glatt gäng arrangörer när regionfestivalen hölls i Åmål i våras. Foto: Karin Olsson

Senaste tre åren har det varit Åmåls tur. I maj blir det Mellerud som står värd för UKM:s regionfestival för Västra Götaland.

UKM (Ung kultur möts) är en organisation som genom kulturfestivaler runt om i landet låter kreativa kulturutövare i åldern 13–25 år visa sina färdigheter och uttrycka sig konstnärligt.

I och med pandemiåren kom det sig att Åmål två gånger stod som värd för UKM:s digitala regionfestivaler i Västra Götaland i sändningar från Sagabiografen och Karlbergsteatern. I våras var det till slut dags att ses på riktigt med Västra Götalands festivaldeltagare på plats på Karlberg.

Mellerud tar upp stafettpinnen och Kulturungdom och Melleruds kommun har i veckan skrivit på en överenskommelse om att gemensamt arrangera UKM:s regionfestival den 19–20 maj 2023. I arrangemanget ingår scenföreställning, utställning, workshoppar, aktiviteter och dessutom övernattning för deltagarna.

I arrangörsstaben ingår en ledningsgrupp där ungdomar från Melleruds ungdomsfullmäktige ingår. De kommer att ha ansvar för planeringen av festivalen och hur den genomförs. Deras arbete startar i januari.

Läs också

Artikeltaggar

FestivalerKonstKulturMellerudMelleruds kommunMusikNöje/KulturOrganisationerTeaterUKMUtställningarÅmål

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.