Hoppa till huvudinnehållet

Mordmisstänkt fortsatt kvar i häktet – åklagare får mer tid

Publicerad:
Det var den 23 september som en man i 50-årsåldern blev knivskuren så svårt att han senare avled av sina skador. Foto: Helena Lindgren

Återigen begär åklagarsidan mer tid för att väcka åtal mot den man som på sannolika skäl är misstänkt för att ha mördat en man i 50-årsåldern i Stigen i september i år.

Åklagaren Carin Pedersen begärde i veckan återigen förlängd åtalstid när det gäller målet kring den man i 40-årsåldern som på sannolika skäl är misstänkt för mord efter en händelse i Stigen den 23 september i år.

En tredje man anhållen efter knivmordet i StigenBoende i Stigen omskakade efter mordet: ”Det är helt fruktansvärt”En av de mordmisstänkta männen häktas: ”Han förnekar brott”

I åklagarens framställan om förlängd åtalstid framgår att det fortfarande saknas flera förhör, dels med den misstänkte, dels med vittnen. Det saknas också slutgiltigt resultat från Rättsmedicinalverket samt Nationellt forensiskt centrum.

Mannen som på sannolika skäl är misstänkt för mord på en man i Stigen är fortsatt häktad.
Mannen som på sannolika skäl är misstänkt för mord på en man i Stigen är fortsatt häktad. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Mannen har sedan en kort tid efter händelsen varit häktad. I onsdags hölls nya häktningsförhandlingar då tingsrätten, bakom stängda dörrar, beslutade att mannen fortsatt ska vara häktad.

Åklagaren beviljades förlängd åtalstid. Åtal ska väckas vid tingsrätten senast den 20 december.

Det var i september som mannen i 50-årsåldern påträffades svårt knivskuren av förbipasserande i Stigen. Mannen avled senare av skador.

Artikeltaggar

ÅklagareÅtalBrott, lag och rättHäktningsförhandlingMordRättsmedicinalverket

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.