Hoppa till huvudinnehållet

INSÄNDARE: Satsa på dem som behöver det mest

Publicerad:
Den tidigare politiska majoriteten med Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet ville satsa 10 miljoner kronor på ett nytt stall i Finserud.
Den tidigare politiska majoriteten med Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet ville satsa 10 miljoner kronor på ett nytt stall i Finserud. Foto: Andreas Dagström

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Jag vill börja med att säga det är fantastiskt kul att Åmåls kommun har så mycket på gång med upprustningar och nybyggen. Men det som jag och många andra undrar är, varför gäller detta inte de byggnader eller platser som är mest i nöd?

Jag är otroligt besviken på kommunen eftersom den inte tar någon alls hänsyn till en så otroligt viktig plats för många. Jag pratar om Åmåls ridklubb. Det är en plats som är mycket betydelsefull för så många olika människor oavsett kön eller ålder.

Vi står nu med ett stall utan tak som det växer fullt med svartmögel i och viktigaste av allt, är fullt med levande djur. Kommunen anser alltså att detta inte är så brådskande. Att riskera barns, ungdomars, personals och hästars hälsa.

Ridsporten i Sverige växer sig större och är en av de största sporterna i Sverige. Det är även en sorts rehabilitering av psykisk ohälsa samt andra olika funktionsnedsättningar. Varför prioriteras den då inte mer? Vi har fått otroligt mycket komplimanger för vår fina anläggning men nu har stallet rasat och vi behöver ett nytt så snabbt som möjligt. Det har varit prat och löften på ett nytt stall i flera år. Nu fixar vi inte mer. Vi behöver ett nytt stall så snart som möjligt.

Om detta hade varit ishallen eller innebandyhallen i samma sits så hade det påbörjats ett nytt bygge redan dagen efter. Kommunen ser inte vilka som behöver det mest, de ser endast till vilka som skriker högst.

Håll era löften.

Besviken hästägare

Läs också

Artikeltaggar

BudgetarFinserudHästsportKommunstyrelsenÅmålÅmåls kommunÅmåls Ridklubb