Hoppa till huvudinnehållet

Åmålsmålvakt aktuell för division 1-klubb

Publicerad:
Benjamin Rehnlund var förstavalet i Säffle SK i år. Foto: Carolina Schützer

Åmålsmålvakten Benjamin Rehnlund var en starkt bidragande orsak till Säffle SK:s femteplacering i division 2-debuten i år. Nu är han aktuell för division 1-klubben Vänersborgs IF.

– Man spelar inte fotboll hela livet, det är klart att man vill spela så högt upp som möjligt, säger han.

När division 1-laget Vänersborgs IF nyligen genomförde första försäsongsträningen inför säsongen 2023 var åtta provspelare på plats. En av dem var målvakten Benjamin Rehnlund från Åmål som de senaste säsongerna tillhört Säffle SK.

– Jag var nere och tränade en vecka med dem och körde en internmatch. Jag drog på mig en liten skada i slutet av säsongen så jag hade inte varit igång på ett tag men det kändes bra ändå, säger Benjamin Rehnlund.

Vänersborgs målvakter Sebastian Ekholm, Alexander Karlsson och Markus Mäkinen sitter alla på utgående kontrakt, men har ändå funnits på plats under försäsongsträningen.

”Inget är klart”

Efter provveckan har Rehnlund haft fortsatt kontakt med Vänersborgsklubben men än så länge är inget kontrakt påskrivet.

– Inget är klart än. Vi hade ett möte efter internmatchen och ska väl stämma av läget lite längre fram.

Efter en stark säsong i division 2 har flera klubbar visat intresse för Säffle SK:s Benjamin Rehnlund.
Efter en stark säsong i division 2 har flera klubbar visat intresse för Säffle SK:s Benjamin Rehnlund. Foto: Carolina Schützer

Benjamin Rehnlund har haft ögonen på sig tidigare men bortsett från en säsong i Skoftebyns IF i division 3 har han valt att spela i närområdet.

– Jag har sagt nej till klubbar högre upp av olika anledningar tidigare, men nu passar det bättre.

Är det fler klubbar som har hört av sig efter årets säsong?

– Ja, det har varit en del klubbar som hört av sig, på lite olika nivå — allt från fyran till division 1.

Stort förtroende

En fortsättning i Säffle SK ligger nära till hands om det inte blir något med Vänersborg.

– Jag har pratat med Säffle, men inget är påskrivet ännu. Vi vet var vi har varandra.

Den IFK Åmål-fostrade målvakten kom till Säffle FF inför säsongen 2018. Säsongerna 2018 och 2019 fick han stort förtroende i klubben. Men säsongen 2021, när Säffle tog steget upp i division 2, stod Benjamin Rehnlund i skuggan av Säfflemålvakten Anton Gunnarsson. Men med Anton Gunnarsson skadad klev Rehnlund fram i år. Han spelade 23 matcher från start under klubbens debutsäsong i division 2 norra Götaland.

– Det har känts bra i år. Vi har ett bra lag och då är det ganska lätt att göra sin grej som målvakt, säger Benjamin Rehnlund ödmjukt.

Artikeltaggar

ÅmålFotbollSäffleSäffle SKVänersborgVänersborgs IF

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.