Hoppa till huvudinnehållet

Tilda närmar sig allsvensk debut: ”Målet är att snart få spela några minuter”

Publicerad:
Tilda Hedborg närmar sig spel i handbollsallsvenskan med IFK Örebro. I söndags var hon för första gången uttagen till A-truppen, men fick ingen speltid i bortamatchen mot Skånela. Foto: Privat

Tilda Hedborg, 21, från Åmål blev i söndags för första gången uttagen i IFK Örebros A-trupp i handbollsallsvenskan. Det blev en jämn och tuff match mot Skånela från Märsta och Tilda får vänta på den allsvenska debuten, men hon var ändå nöjd över att ha varit med på bänken.

Tilda Hedborg började ifjol höstas en treårig utbildning till kriminolog på Örebro Universitet. Samtidigt lämnade hon Karlstadklubben Skåre HK, som hon spelat med i division 2, och började i division 1-klubben IFK Örebro.

I sin nya klubb spelade Tilda Hedborg från och till under fjolårssäsongen i division 1, men hon fick allt mer speltid under vårsäsongen när IFK Örebro lyckades ta steget upp i Allsvenskan, den nästa högsta nivån inom damhandbollen.

”En stor omställning”

Under höstsäsongen har hon hela tiden tränat med A-laget, men det har hittills endast blivit spel med IFK Örebros B-lag i division 3. Men i söndags blev hon uttagen i A-truppen och var med på spelarbussen till Märsta för att möta Skånela.

– Det har varit en stor omställning att först gå från spel i division 2 till ett lag i toppen av division 1 och som nu spelar i Allsvenskan. Samtidigt är det väldigt lärorikt att spela och träna med så duktiga spelare och tränare, säger Tilda Hedborg.

Vilka är dina främsta egenskaper på planen?

– Att jag är en riktig tävlingsmänniska. Jag tycker om att spela fysiskt och att spela försvar är roligt.

På lördag vänder serien i Allsvenskan och då spelar IFK Örebro, som med tre poäng på elva spelade matcher ligger sist i tabellen, hemma mot Skånela. I Märsta blev det förlust med 19–23 för IFK Örebro.

– Det var en riktigt jämn och tuff match och det var kanske en orsak till att jag inte fick chansen. Jag hoppas vi kan ta revansch på Skånela till helgen. Om jag blir uttagen till truppen igen vet jag först på torsdag, men målet är att snart få spela några minuter i Allsvenskan.

Artikeltaggar

ÅmålHandbollIFK ÖrebroMärstaÖrebroSkåre HKUniversitetUtbildning

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.