Hoppa till huvudinnehållet

Två nyförvärv till Bengtsfors IF: ”Bidrar med rutin och teknik”

Publicerad:
Ytterforwarden Linnea Dalstrand ansluter från Tösse IF. Här jagas hon av Ebba Fransson, då i Viken, som nu blir hennes lagkamrat.
Ytterforwarden Linnea Dalstrand ansluter från Tösse IF. Här jagas hon av Ebba Fransson, då i Viken, som nu blir hennes lagkamrat. Foto: Elinor Thuresson

Bengtsfors IF har gjort klart med två nyförvärv. Det är ytterforwarden Linnea Dalstrand som ansluter från Tösse IF, och målvakten Tilda Aronsson som återvänder till klubben efter en säsong i Eds FF.

– Vi får in snabbhet, rutin, teknik och en bra målvakt, säger tränaren Markus Hultfeldt.

I Linnea Dalstrand får laget rutin och målskytte. 33-åringen, som har ett förlutet i Laxarby IF, har gjort sina mål från sin ytterkant för Tösse IF i division 4. I fjol blev det fem stycken. Bor i Bengtsfors.

– Hon har varit med och tränat med oss under våra öppna träningar och kommer att bidra med sin snabbhet, rutin och teknik, säger tränaren Markus Hultfeldt.

Tilda Aronsson återvänder till Bengsfors IF, här i en match i Svenska Cupen mot QBIK.
Tilda Aronsson återvänder till Bengsfors IF, här i en match i Svenska Cupen mot QBIK. Foto: Pontus Nordwall P Sport och Webbdesign

Målvakten Tilda Aronsson är bara 20 år, men har hunnit med spel i så väl division 3 som division 2 med moderklubben Bengtsfors IF. Efter en säsong i Eds FF återvänder hon till Långevi.

– Hon har stått i Bengtsfors tidigare har valt att komma tillbaka och satsa på nytt. Det är bra för mig att ha tre bra målvakter eftersom de ibland jobbar helger. Då kan någon annan stå.

På minuskontot har backen Linnéa Rådén valt att, åtminstone för tillfället, lägga fotbollen på is.

Artikeltaggar

Bengtsfors IFEds FFLångeviLaxarby IFNyförvärvQbikSportTösse IF

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.