Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Massbröllop på magiskt datum

Publicerad:
Åtta par vigdes samtidigt i Säffle kyrka.
Åtta par vigdes samtidigt i Säffle kyrka.

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1972

Åtta godsvagnar av spår vid Åmåls station. De åtta sista godsvagnarna i ett tågsätt om 44 vagnar spårade ur på bangården i Åmål vid 1-tiden natt till tisdag. När tågsättet var på ingång märkte lokföraren att något ryckte till. Det var de åtta sista vagnarna som spårat ur och rivit upp rälsen på en sträcka av ungefär 75 meter. Orsaken till urspårningen är ännu ej utredd. Vad som förbryllar är att 36 vagnar klarade sig förbi platsen innan de åtta sista vagnarna spårade ur.

1997

Tomma lägenheter bekymmer för Åkab. Problemet med tomma lägenheter bekymrar styrelsen för Åmåls Kommunfastigheter AB, Åkab. Cirka 100 av fastighetsbolagets 1050 lägenheter står tomma och det lutar åt att hyresförlusten för 1997 blir lika stor som 1996; drygt fyra miljoner kronor.

2012

Stor bröllopsyra rådde i går runt om i hela landet. I Säffle uppmärksammades århundradets sista ”magiska” datum 121212 med massbröllop klockan 12.12. Åtta lyckliga par lovade varandra evig trohet i kyrkan.

– Det är sista gången på 88 år som vi får vara med om ett magiskt datum, säger Lena Skoting, kyrkoherde i Säffle, som upplever att det har blivit trendigt att vigas på lite speciella datum.

Artikeltaggar

ÅkabÅmålBostad och byggenDalslandEkonomiLägenheterSäffleSäffle kyrkaStyrelser

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.