Hoppa till huvudinnehållet

Emma Moberg är Årets ledare i Åmåls kommun: ”Väldigt roligt”

Publicerad:
IFK Åmåls ungdomstränare i handboll, Emma Moberg, och Jan Rask Olsson, Kila IF fotboll, fick ta emot pris på Medborgarhuset i Säffle av teknik- och fritidsnämnden Säffle-Åmål som Årets ledare i Åmåls respektive Säffle kommun.
IFK Åmåls ungdomstränare i handboll, Emma Moberg, och Jan Rask Olsson, Kila IF fotboll, fick ta emot pris på Medborgarhuset i Säffle av teknik- och fritidsnämnden Säffle-Åmål som Årets ledare i Åmåls respektive Säffle kommun. Foto: Teknik- och fritidsförvaltningen

IFK Åmåls handbollstränare Emma Moberg, 33, har av teknik- och fritidsnämnden utsetts till Årets ledare och tilldelas Åmåls kommuns ledarstipendium.

Säffle kommuns stipendium går till Jan Rask Olsson i Kila IF. Priset delades ut på Medborgarhuset i Säffle i tisdags.

Emma Moberg är en drivande kraft i IFK Åmål ungdomssatsning på handbollen. Det senaste året har antalet lag fördubblats. Av föreningens sex ungdomslag ansvarar Emma Moberg för tre.

– Tidigare hade vi för få aktiva i klubben vilket gjorde att åldersspannet i våra lag blev för stort i seriespelet. Därför skickade jag förra året ut 800 lappar för att locka fler ungdomar och fick väldigt bra respons på utskicket. Det kom så många ungdomar att vi fick starta flera nya lag, säger stipendiaten Emma Moberg.

Tränar tillsammans

Nu ansvarar Emma Moberg för F11- och F12-laget samt för ett pojklag med spelare födda 2010–2012. De båda flicklagen som hon leder tränar tillsammans, men som ledare för tre lag hon lägger ändå ner väldigt mycket tid på handbollen.

– Vi tränar i princip alla kvällar under veckodagarna utom på torsdagar, som är min enda lediga dag från handbollen. Sedan är det matcher på helgerna. Vi har flera duktiga ledare i de andra lagen som kommer att vara kvar över tid, så klubben satsar långsiktigt.

Emma Moberg under tiden som spelare. Bilden är från en seriematch 2013 mellan IFK Åmål och Hammarö B.
Emma Moberg under tiden som spelare. Bilden är från en seriematch 2013 mellan IFK Åmål och Hammarö B. Foto: Anders Calderon

Stort arbete

Det är teknik- och fritidsnämnden i Säffle och Åmål som varje år delar ut ett ledarstipendium till en välförtjänt föreningsledare i båda kommunerna. När förvaltningen på tisdagen hade sitt traditionella julbord på Medborgarhuset i Säffle delades priset ut till Emma Moberg, IFK Åmål handboll, och Jan Rask Olsson, Kila IF fotboll.

Tösses Järnberg Årets ledare i Åmåls kommun: ”Jag känner mig stolt”

Efter pandemin och några år med sämre återväxt har Emma Moberg lagt ner ett stort arbete på att återstarta verksamheten. Hon har själv tidigare varit aktiv som spelare i IFK Åmåls seniorlag.

”Arbetet hon lagt ner har medfört att handbollen nu är på fötter igen och på väg framåt. Hon är utbildare för blivande tränare i vårt distrikt, där hon även utbildar föreningsdomare och instruktörer. Emma lägger ner mycket tid på allt som rör handbollen i föreningen och runt sina lag”, lyder nämndens motivering.

Fakta

Så lyder hela motiveringarna

Ledarstipendium Åmål 2022

Emma Moberg, IFK Åmål Handboll, har av teknik- och fritidsnämnden Säffle-Åmål, utsetts till årets ledare och tilldelas därför Åmåls kommuns ledarstipendium år 2022.

Emma är en aktiv ledare för tre lag i handbollen. Hon lade ner ett stort arbete med att återstarta verksamheten efter pandemin och några sämre år med återväxt. Arbetet hon lagt ner har medfört att handbollen nu är på fötter igen och på väg framåt. Hon är utbildare för blivande tränare i vårt distrikt, där hon även utbildar föreningsdomare och instruktörer. Emma lägger ner mycket tid på allt som rör handbollen i föreningen och runt sina lag.

Teknik- och fritidsnämnden Säffle-Åmål, vill genom sitt val markera att Emma Moberg, IFK Åmål Handboll, är en synnerligen värdig mottagare av Åmåls kommuns ledarstipendium 2022.

Ledarstipendium Säffle 2022

Jan Rask Olsson, Kila IF, har av teknik- och fritidsnämnden Säffle-Åmål, utsetts till årets ledare och tilldelas därför Säffle kommuns ledarstipendium år 2022.

Jan är ungdomsledare/tränare, föreningens ordförande, Kila-dagens initiativtagare. Han har även varit damlagstränare före ungdomsledarperioden så engagemanget i föreningen spänner över många år.

Jan är urtypen för den ideelle ledaren. Han är med och startar verksamheter, driver desamma, uppmuntrar och har tid för både stora och små. Han är alltid positiv och ser möjligheter överallt.

Jan har varit med och startat upp Fotbollskul på Kilavallen där glädjen och leken står i fokus. Det har blivit en riktig succé. Från fem deltagande barn till i dag runt 100 stycken.

Teknik- och fritidsnämnden Säffle-Åmål, vill genom sitt val markera att Jan Rask Olsson, Kila IF, är en synnerligen värdig mottagare av Säffle kommuns ledarstipendium 2022.

Emma Moberg är även fotbollsspelare. Här i en närkamp med Ida Thorstensson, Viken, på Tössevallen 2021.
Emma Moberg är även fotbollsspelare. Här i en närkamp med Ida Thorstensson, Viken, på Tössevallen 2021. Foto: Elinor Thuresson

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls kommunFotbollHandbollIFK ÅmålKila IFMedborgarhusetSäffleSäffle kommunStipendierTeknik- och fritidsnämndenUtmärkelser

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.