Hoppa till huvudinnehållet

Fortsatt kraftig ökning av antalet covidfall på regionens sjukhus

Publicerad:
Smittspridningen av covid i Nu-sjukvårdens område fortsätter att öka kraftigt. Foto: Adam Ihse / TT

Färsk statistik visar på en kraftig ökning av antalet covidpatienter på Nu-sjukvårdens sjukhus. Just nu ligger 59 patienter inne för covid. Dock ingen på intensivvårdsavdelningarna.

Den 14 december hade sjukhusen i Västra Götalandsregionen totalt 300 inneliggande patienter med covid-19, varav sju inom intensivvården, iva. Det är en kraftig ökning på bara en dryg månad, från 83 patienter den 2 november och 101 patienter den 23 november.

I Nu-sjukvården – Näl i Trollhättan och Uddevalla sjukhus – finns just nu 59 inneliggande patienter med covid -19, men ingen av dem ligger på intensivvårdsavdelningarna.

Nu-sjukvården hade 13 inneliggande covidpatienter för nio dagar sedan, den 5 december, så det handlar om en kraftig ökning.

Toppnoteringarna börjar nu närma sig siffrorna från förra vintern, i slutet av januari. Däremot behöver inte lika många vårdas på intensivvårdsavdelningarna, som tidigare under coronapandemin.

Till detta kommer ökande kurvor även för smittspridningen av säsongsinfluensan och RS-viruset, vilket sammantaget innebär ett ökat tryck på sjukvården i hela Västra Götalandsregionen.

Fakta

Patienter med covid-19

Antal inneliggande patienter med covid-19 på sjukhusen i Västra Götaland:

Nu-sjukvården: 59 patienter, varav 0 på IVA

Sahlgrenska Universitetssjukhuset: 127 patienter, varav 4 på IVA

Sjukhusen i Väster: 28 patienter, varav 1 på IVA

Skaraborgs sjukhus: 61 patienter, varav 1 på IVA

Södra Älvsborgs sjukhus: 25 patienter, varav 1 på IVA

Från och med nu uppdateras statistiken varje måndag, onsdag och fredag på Västra Götalandsregionens hemsida.

Statistiken omfattar samtliga inneliggande patienter som testat positivt för covid-19, oberoende av huruvida covid-19 var anledningen till att de lades in på sjukhus.

Artikeltaggar

CoronavirusetIntensivvårdNälSahlgrenska UniversitetssjukhusetSjukhusSkaraborgTrollhättanUddevallaVårdVård och omsorgVästra Götalandsregionen

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.