Hoppa till huvudinnehållet

Michael Karlsson (S) avtackades med blommor, lyckönskningar – och korvbok

Publicerad:
Reporter Andreas Dagström
Andreas Dagström
andreas.dagstrom@provinstidningen.se
Avgående kommunalrådet Michael Karlsson (S) tackade för sig i kommunfullmäktige. Även Gustav Wennberg (S), Harald Hårdstedt (KD) och Anne Sörqvist (C) avtackades för sina långa politiska gärningar.
Avgående kommunalrådet Michael Karlsson (S) tackade för sig i kommunfullmäktige. Även Gustav Wennberg (S), Harald Hårdstedt (KD) och Anne Sörqvist (C) avtackades för sina långa politiska gärningar. Foto: Skärmdump, Åmåls kommun

Efter över ett decennium som lokal toppolitiker och dubbelt så lång tid i Socialdemokraternas tjänst avtackades Åmåls avgående kommunalråd Michael Karlsson vid årets sista fullmäktigemöte.

– Detta blir mitt sista framträdande, sa Michael Karlsson från talarstolen, efter att ha mottagit blommor från presidiet.

Efter 24 år i politiken, varav tolv som kommunalråd, är det dags för ett nytt kapitel, vad det nu månde bli. Tiden får utvisa.

Karlsson tog i varje fall tillfället i akt att tacka alla som han mött genom sin politiska gärning:

– Det har varit en fantastisk förmån för mig att företräda kommunen. Socialdemokrat är jag så att det sprutar om det var fjärde år, när jag går till valurnan. Men däremellan har det viktigaste varit att hitta lösningar på de vardagliga frågorna. En vädjan från mig till er är att låta bra lösningar gå före prestige. För prestige är dyrt.

Fick korvbok

Efter talet väntade presentutdelning. Först ut var Sverigedemokraternas Ove Kaye, som överlämnade en bok, samma titel som Jimmie Åkesson gav till Stefan Löfven när den senare slutade: ”Stora korvboken”.

– Jag var rädd att det skulle vara ett partimedlemskap, sa Michael Karlsson med ett skratt.

Kristdemokraterna gav lokaltillverkad äppelmust, Centerpartiet en blomstergrupp, kommunrevisionen alkoholhaltig dryck av oklart slag, Liberalerna lite hjärngymnastik, och så vidare.

”Bett mig veta hut”

– Jag tackar för den tid som varit. Du har alltid varit snabb i tanken och haft god verbal förmåga. Jätteduktig, sa Peter Stenberg (L).

Michael Karlsson gengäldade lovorden med att Stenberg varit en värdig motståndare.

Tillträdande kommunalrådet Michael Karlsson (M) bidrog till att lätta upp stämningen:

– Tack för alla gånger du bett mig att veta hut. Du är en snäll pojk och har ett vackert namn. Ta vara på det.

Artikeltaggar

AlkoholBlommorCenterpartietKristdemokraternaLiberalernaMichael KarlssonPeter StenbergPolitikPolitiska system och ideologierSocialdemokraternaSverigedemokraternaÅmål

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.