Hoppa till huvudinnehållet

Persson och Strömvall vinnarpar i ÅTK:s Julblixten

Publicerad:
Roger Pettersson
roger.pettersson@provinstidningen.se
Viktor Persson och Tomas Strömvall vann samtliga matcher utan att förlora ett enda set.
Viktor Persson och Tomas Strömvall vann samtliga matcher utan att förlora ett enda set. Foto: Åmåls TK

Viktor Persson och Tomas Strömvall vann Åmåls Tennisklubbs dubbelturnering Julblixten i rackethallen efter att ha besegrat Per-Ragnar Högberg och Anders G Larsson med 4–0, 4–1 i finalen.

Julblixten spelades i helgen i rackethallen på Örnäs och segrade gjorde Viktor Persson i par med Tomas Strömvall. Viktor Persson går sista året på teknikprogrammet på Karlbergsgymnasiet. Han tränar även tennisklubbens yngsta ungdomar.

– Det har jag gjort sedan årskurs åtta. Fram till för ett par år sedan tävlade jag en del för ÅTK, men på senare tid har det bara blivit enstaka matcher. Att träna de yngsta är väldigt kul, säger Viktor Persson.

Även Tomas Strömvall är tennistränare i Åmåls TK och var även tävlingsledare under Åmåls tennisvecka.

Vann utan setförlust

I första omgången besegrade Viktor Persson och Tomas Strömvall paret Jonathan Cedervall och Mats Nyström med 4–0, 4–2.

I semifinalen blev det seger med 4–0, 4–0 mot Patrik Dahlin och Karin Jensen och i finalen besegrades Per-Ragnar Högberg och Anders G Larsson med 4–0, 4–1. Vinnarparet var med andra ord inte i närheten av att förlora något set.

Det spelades också ett B-slutspel, ”Lucky losers”. Det vanns av Gunnar Ström i par med Noah Fransson som besegrade Per-Olof Svedehag och Jimmy Gustafsson i finalen.

Gunnar Ström och Noah Fransson vann finalen i B-slutspelet efter att ha besegrat Jimmy Gustafsson och Per-Olof Svedehag.
Gunnar Ström och Noah Fransson vann finalen i B-slutspelet efter att ha besegrat Jimmy Gustafsson och Per-Olof Svedehag. Foto: Åmåls TK

Artikeltaggar

Anders G LarssonKarlbergsgymnasietTennisÅmålÅmåls TK

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.