Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Åmålsbandet Mark tog hem Lusserocken

Publicerad:
Reporter Andreas Dagström
Andreas Dagström
andreas.dagstrom@provinstidningen.se
Bandet Mark med Mattias Fransson, Daniel Malmén, Fredrik Bergkvist, Henrik Jonsson och Peter Erhard vann Lusserocken 1997.
Bandet Mark med Mattias Fransson, Daniel Malmén, Fredrik Bergkvist, Henrik Jonsson och Peter Erhard vann Lusserocken 1997.

Här är något av vad Provinstidningen skrev om för 10, 25 och 50 år sedan.

2012

Stämningsfull lucia i Åmåls kyrka. Anna Larsson kröntes till Åmåls lucia. Det var fullsatt i kyrkan när Åmåls lucia skred in till vackra toner och stämningsfullt ljus. Anna Larsson ledde sina tärnor och körer genom ett vackert program och stämningen gick att ta på.

Luciahögtiden med lucian med tärnor, Kyrkans Änglar, Ungdomskören inleddes förstås med ”Sankta Lucia”.

1997

Mark vann Lusserocken. Åmålsbandet Mark tog hand om segern i årets upplaga av Lusserocken på Huset. Därmed kunde bandmedlemmarna kvittera ut ett presentkort på 5 000 kronor från LO:s representant.

Inledningsvis var det lite glest befolkat i Husets stora sal då Lusserocken avgjordes i fredags. Men publiken växte sedan stadigt under kvällen.

1972

Allmänhetens avdelning. Karlbergsfesten. Jag läste sign. Lasses referat från festen på Karlbergsgymnasiet och måste tyvärr hålla med i många stycken. Under revyn var självdisciplinen hos många elever ytterst dålig. Det hör ju till god ton att uppträda dämpat i salongen under teater- och revyföreställningar dels med hänsyn till övriga besökare som kommit för att se och höra, men även för att visa aktörerna sin uppskattning.

Artikeltaggar

Daniel MalménHuset i ÅmålKarlbergsgymnasietLOLuciaSamhälleÅmålÅmåls kyrka

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.