Hoppa till huvudinnehållet

Åmåls SK vände mot Grums och tog fjärde raka segern: ”Kändes rättvist till slut”

Publicerad:
Michal Matiasko blev återigen matchhjälte för Åmåls SK när han satte två mål i matchens näst sista minut i välfyllda Billerudhallen. Hans mål betydde att Åmåls SK vann med 7–5 mot Grums och avslutade året med fyra raka trepoängare.
Michal Matiasko blev återigen matchhjälte för Åmåls SK när han satte två mål i matchens näst sista minut i välfyllda Billerudhallen. Hans mål betydde att Åmåls SK vann med 7–5 mot Grums och avslutade året med fyra raka trepoängare. Foto: Roger Pettersson

Åmåls Sportklubb avslutade en annars svag höstsäsong på bästa sätt med fyra raka trepoängare i Hockeytvåan. Inför 583 åskådare i Billerudhallen vände dalslänningarna underläge till seger med 7–5 i sista perioden mot Grums IK.

Centern Daniel Karlsson, 26, slet av korsbandet på en träning i september ifjol. Efter operation i januari dröjde det till mitten av december, i Grums IK:s sponsormatch som lockade hela 583 åskådare till Billerudhallen, innan han var redo för comeback.

Rehabiliteringstiden var beräknad till nio–tolv månader och det tog för Daniel Karlsson elva månader tills han var matchklar, även om han tränat för fullt med laget under drygt en månads tid.

Karlsson, som aldrig spelat för någon annan klubb än Åmåls SK, var rejält taggad i återkomsten. Efter att hans lag tidigt hamnat i underläge i bortamatchen mot Grums så var det han som klev och visade vägen med två mål i första perioden.

– Det är en bra bit över två år sedan jag senast spelade en seriematch. Hösten 2020 spelade ÅSK bara en match innan seriespelet ställdes in på grund av pandemin och ifjol gick korsbandet av på försäsongsträningen, säger Daniel Karlsson.

Tvåmålsskytt direkt – ingen ringrost alls?

– Det märktes tydligt att jag saknade matchtempo och det lyste igenom ju längre matchen led. Det var därför kanske ingen slump att jag gjorde mina mål i början av matchen. Att bli tvåmålsskytt direkt var verkligen inget jag förväntade mig.

Hur gick målen till?

– På första målet blev jag helt frispelad efter en fin passning från Jonathan Andersson. Jag fick iväg ett skott, hoppades på det bästa och det gick vägen.

– Andra målet kom i powerplay och jag stod i slottet och fick en passning av Michal Matiasko framför mål och lyckades sprätta in pucken.

Daniel Karlsson har varit Åmåls SK trogen hela karriären och 26-åringen gjorde två mål i comebacken efter att ha slitit av korsbanden i september ifjol.
Daniel Karlsson har varit Åmåls SK trogen hela karriären och 26-åringen gjorde två mål i comebacken efter att ha slitit av korsbanden i september ifjol. Foto: Åmåls SK

De två första perioderna var jämna och resultatet 3–3 inför sista ronden var därför logiskt. Samuel Cyr Ledoux gav ÅSK ledningen i numerärt överläge i sista perioden, men med två snabba mål i mitten av slutperioden vände Grums till ledning med 5–4.

Matchvinnare på nytt

Åmåls SK:s Albin Ingman satte kvitteringen med knappt sex minuter kvar att spela och sedan klev Michal Matiasko fram och gjorde två mål under matchens näst sista minut och blev på nytt matchvinnare för sitt lag.

– Det kändes rättvist till slut, vi var det bättre laget i sista perioden. Alla körde på och krigade i 60 minuter trots att vi hamnade i underläge, säger ÅSK-tränaren Jonas Möörk.

Nu får Åmåls SK försöka bibehålla den goda formen över jul- och nyårshelgen. Den 11 januari drar Hockeytvåan igång igen och då gästar tabellfemman Arvika HC Åmåls ishall.

Matchfakta

Grums IK – Åmåls SK 5–7 (1–2, 2–1, 2–4)

Hockeytvåan västra C

Mål, första perioden: 1–0 (0.14) Robert Thellberg, 1–1 (4.11) Daniel Karlsson, 1–2 (5.20) Daniel Karlsson

Andra perioden: 2–2 (2.54) Gabriel Johansson, 2–3 (3.02) Scott Swanson, 3–3 (4.52) Axel Lundqvist

Tredje perioden: 3–4 (4.12) Samuel Cyr Ledoux, 4–4 (8.47) Simon Peteri, 5–4 (9.22) Gabriel Johansson, 5–5 (14.03) Albin Ingman, 5–6 (18.04) Michal Matiasko, 5–7 (18.29) Michal Matiasko

Utvisningar, Grums: 4x2 min Åmål: 3x2 min

Skott: 30–38 (9–11, 11–8, 10–19)

Domare: David Bornehag

Publik: 583 (i Billerudhallen)

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls SKArvika HCBillerudhallenGrumsGrums IKHockeytvåan Västra CIshockey

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.