Hoppa till huvudinnehållet

Vansinneskörning med båt – 54-åring åtalas för grovt sjöfylleri

Publicerad:
Den kraftigt berusad mannen vansinneskörde med båt utanför Mellerud i somras./GENREBILD Foto: Thomas Wallin

Den 54-årige vänersborgaren hade 1,6 promille alkohol i blodet när han körde in i en brygga vid Sunnanå hamn i Mellerud i somras.

Han framförde sin motorbåt utan lanternor mitt i natten, försökte köra på Kustbevakningens vattenskoter och vägrade lyda en prejning.

54-åringen hade 1,6 promille alkohol i blodet när han körde sin lilla motorbåt utanför Sunnanå hamn i Mellerud natten mellan den 24 och 25 juni i år.

Han körde in i en brygga med intilliggande båtar och han var flera gånger nära att köra på grund eller till och med upp på land.

54-åringen körde också utan lanternor i mörkret.

Han ska dessutom ha kört rakt emot Kustbevakningens vattenskoter när den med blåljus och siren påslaget, under 50 minuter, försökt få sjöfylleristen att besinna sig. Han vägrade stanna på signal och han vägrade lyda när Kustbevakningen skulle preja honom.

Nu åtalas 54-åringen från Vänersborg för grovt sjöfylleri och grov vårdslöshet i sjötrafik.

Mannen har erkänt brott.

Artikeltaggar

AlkoholÅtalBåtarBrott & blåljusKustbevakningenMellerudSunnanåVänersborg

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.