Hoppa till huvudinnehållet

Larm om farligt utsläpp i centrala Säffle

Publicerad:
Genrebild.
Genrebild. Foto: Hasse Holmberg/TT

Under torsdagseftermiddagen vid 15.30 inkom larm om utsläpp av farligt ämne i centrala Säffle.

Räddningstjänsten ryckte ut till platsen med två enheter. Det ska har rört sig om ett dieselläckage från en tank med dieselolja.

– Någon form av diesel har spillt ut på vägbanan och eventuellt in på någon tomt, men det verkar vara ganska lugnt på platsen, säger en operatör som svarar för SOS räddningsregion Bergslagen.

Tanken var initialt fylld med cirka 600 liter bränsle.

Vid 16-tiden meddelade räddningsledaren i Säffle, Mikael Ohlsson, att totalt 200 liter läckt ut, både på tomten där tanken stått, samt på vägbanan som ligger i anslutning till huset.

– Ägaren har kommit till platsen och tagit över. Han har maskiner och pumpar, så han ska pumpa över den dieseln som är kvar i tanken till en hel tank. Han har även en egen grävmaskin, så han ska gräva upp den jord som är kontaminerad.

Mikael Ohlsson fortsätter:

– Han hade flyttat på en bränslereservoar på något sätt, och hade väl någon tillfällig lösning på kubikfat med diesel i som började läcka av oklar anledning.

Räddningstjänsten kunde lämna platsen och lämna över helt till ägaren vid 16.15.

– Vi har lagt ut absol för att det inte ska rinna ut i någon dagvattenbrunn. Det som har runnit ner i backen redan tar ägaren hand om själv. Sen ska miljö och hälsa komma dit och ta sig en titt också.

Artikeltaggar

Brott & blåljusSäffleUtsläpp

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.