Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Vallöften som blev vallögner

Publicerad:
Signaturen ”Undersköterska” tror personalbristen eskalerar och blir kostsam om inget görs snabbt.
Signaturen ”Undersköterska” tror personalbristen eskalerar och blir kostsam om inget görs snabbt. Foto: Sören Turesson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Nu när det gått tre månader sedan valet och vi ser hur det gick med vallöften som blev vallögner så är vi många som undrar, både tillsvidareanställda och timanställda i Åmåls kommun som går på knäna än en gång och har gjort i flera år nu, hur vallöftena kommer att te sig.

Vi ser ju redan att pengarna som var utlovade för att komma till underfund med arbetsmiljön blev mindre.

Hur kommer Moderaterna med flera nu att agera?

Det kommer att bli kostsamt om det ska fortsätta som det gör. Vi är många som letar andra jobb eller funderar på vidareutbildning och en hel del kommer att gå in i väggen så småningom i den här arbetstakten vi har.

När vi tidigare har fört fram önskemål till våra chefer om mer uppskattning och lösningar och påtalat att vi inte orkar så mycket mer, så får vi höra att de minsann inte har haft det så lätt de heller som jobbat hemma och knappt hunnit hämta kaffe (?). Eller när vi får tillsägelser för att vi skriver insändare i ren desperation. Det är för övrigt inte helt lagligt att säga så och jag hoppas att jag och mina kollegor aldrig får höra något dylikt mer.

Jag hoppas vi kommer att få bättre svar från nya kommunalrådet över hur man konkret har tänkt sig att detta ska bli bättre. Ett hett tips är att involvera och göra sin personal delaktig, det är ett måste när man har en organisation där man behöver sin personal dygnet runt, året runt.

Och tänker man infria Socialdemokraternas tidigare löfte om en kompensation till alla sina anställda (både tillsvidareanställda och timvikarier) som har ställt upp och gjort allt i sin makt och slitit som djur de senaste åren för att se till att organisationerna rullat på? Jag tycker nog vi är värda mer än 300 kronor i "julklapp".

Undersköterska

Artikeltaggar

ÄldreomsorgÅmåls kommunInsändareModeraternaOrganisationerSocialdemokraternaVälfärds- och arbetsmarknadsnämnden