Hoppa till huvudinnehållet

Prisbelönad artist kommer till Medis

Publicerad:
Rapparen Jelassi kommer till Säffle för att uppträda på Medborgarhuset.
Rapparen Jelassi kommer till Säffle för att uppträda på Medborgarhuset. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Under veckan, närmare bestämt den 29 december så får Medborgarhuset i Säffle besök av en högst aktuell artist, populär framförallt bland ungdomarna. Det är ingen mindre än rapparen Jelassi som intar Medisscenen på torsdag.

Den 24-åriga rapparen, vars hela namn är Fatima Linnéa Jelassi Meijer, är högst aktuell. Det var så sent som i november i år den senaste singeln släpptes. Förra året tog hon hem P3-guld som framtidens artist.

Det är kulturförvaltningen i samråd med Ungdomens hus som fått detta att bli möjligt. Konserten riktar sig till ungdomar i högstadieålder och uppåt men alla är självklart välkomna. Dessutom så kommer det lokala förbandet Pända att spela innan.

En av de som är drivande bakom konsertenär Niklas Lychou, ungdomscoach på Ungdomens hus.

– Det är inte så mycket som händer för ungdomarna. Det har varit mycket annat som hänt i Säffles kulturliv, men det har varit väldigt lite för den här målgruppen. Nu vill vi göra något för dem, som alla dessutom ska kunna ha råd med, säger han.

För ungdomarna

Det finns även ett intresse för artisten bland ungdomarna, flera av dem känner till hennes musik sedan innan. För andra är det helt nytt men intresset verkar bubbla. Nu hoppas Niklas Lychou på att det blir stor uppslutning.

– Det är kul med något som är i tiden, säger han.

Artikeltaggar

ArtisterJelassiKonserterMedborgarhusetMusikNiklas LychouNöje/KulturSäffle

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.