Hoppa till huvudinnehållet

Boltics drag – startar ett Hall of Fame

Publicerad:
Reporter Mikael Solberger
Mikael Solberger
mikael.solberger@nwt.se
Bengt ”Pinnen” Ramström jublar efter SM-finalen mot Vetlanda 1988. Blir han invald i Hall of Fame på fredag?
Bengt ”Pinnen” Ramström jublar efter SM-finalen mot Vetlanda 1988. Blir han invald i Hall of Fame på fredag? Foto: BILDBYRÅN

Boltic dominerade med eftertryck i svensk bandy i över ett decennium.

Nu vill man uppmärksamma spelarna som gjorde avtryck för föreningen. I samband med matchen mot Örebro på fredag väljs de första medlemmarna i Hall of Fame in.

Det var Ulf Karlsson som lanserade idén med ett Hall of Fame och det tillsattes en kommitté med kunniga personer. Den förre NWT-journalisten Kenneth Olsson ingår i den tillsammans med Peder Emanuelsson, Leif Lendrup, Lars Clarin och Thommie Larsson.

Föreningen hade en otrolig svit när man spelade tio raka SM-finaler mellan 1979 till 1988 varav åtta slutade med seger. Totalt har Boltic tagit 15 SM-guld, nio av herrarna och sex på damsidan.

Peder Emanuelsson har sju SM-guld som coach, fem som huvudtränare och två som assisterande.

– I mina ögon är det framför allt två finaler som sticker ut. Den ena är det första guldet som kom mot Broberg 1979 där vi låg under med 1–3 och vände och vann med 7–4. 1988 års guld är också ett starkt minne. Då besegrade vi ärkerivalen Vetlanda (5–2) och detta var samtidigt Bengt ”Pinnen” Ramströms sista match där han fick sätta punkt i sin karriär genom att göra mål i slutsekunderna, minns Peder i ett pressmeddelande.

Medlemmarna som väljs in i Hall of Fame föräras med en tavla som kommer att hänga i bandyarenans cafeteria.

Artikeltaggar

BandyIF Boltic

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.