Hoppa till huvudinnehållet

Ö-bandet är i hamn – Åmålsspelning på fredag

Publicerad:
Klas Dannäs,  Niklas Bergsland, Simon Weiberg och Mark Tholin utgör tillsammans med Edvin Dannäs, som saknades vid fototillfället, det nya bandet ”Åmåls Felharmoniska Orkester”.
Klas Dannäs, Niklas Bergsland, Simon Weiberg och Mark Tholin utgör tillsammans med Edvin Dannäs, som saknades vid fototillfället, det nya bandet ”Åmåls Felharmoniska Orkester”. Foto: Privat

På fredag gör det nya Åmålsbandet ”Åmåls Felharmoniska Orkester” sin första officiella spelning, på Trattoria Buongiorno.

I bandet ingår idel ”kändisar” från den lokala musikscenen: Mark Tholin, Niklas Bergsland, Klas Dannäs, Edvin Dannäs och Simon Weiberg.

Konstellationen har i fem år i rad uppträtt på Sandöfestivalen, under namnet Sandstrandblandbandet, men fredagens spelning blir den första på fastlandet för bandet med det underfundiga namnet ”Åmåls Felharmoniska Orkester”.

– Vi tyckte att det passade bra. Då är det ingen som kräver nåt av oss, då gör det inte något om det blir lite fel, säger Simon Weiberg, en av bandmedlemmarna.

Bandet håller igång året runt men då gruppens yngling, Edvin Dannäs, pluggar i Göteborg kan det vara svårt att få till rep och spelningar.

– Vi har gjort en del privata spelningar och nu när Maryna (på Buongiorno) letade efter ett band, då ställer vi upp, säger Simon Weiberg.

Bandet har inga fler spelningar inbokade i dagsläget men hoppas att fredagens gig kan ge ringar på vattnet.

– Vi hoppas att det här kan bli en ögonöppnare, så att folk förstår att vi inte bara håller på en gång per sommar.

Bandet planerar att köra ett par av Mark Tholins egna låtar samt covers på fredagens spelning. Pink Floyd, Tom Petty, Dire Straits, The Who och Deep Purple är några av influenserna.

– Vi spelar sånt vi tycker är roligt att spela och hoppas att publiken också uppskattar det. Det är allt från tyngre rock till lite lättare, som ballader av Harry Nilsson, säger Simon Weiberg.

Mark Tholin och Niklas Bergsland är två av medlemmarna i det nya bandet ”Åmåls Felharmoniska Orkester”. De har kamperat ihop många gånger tidigare, som här med bandet ”Crassly Hest” vid en av båtkonserterna.
Mark Tholin och Niklas Bergsland är två av medlemmarna i det nya bandet ”Åmåls Felharmoniska Orkester”. De har kamperat ihop många gånger tidigare, som här med bandet ”Crassly Hest” vid en av båtkonserterna. Foto: Ove Rydh

Artikeltaggar

ÅmålDeep PurpleDire StraitsGöteborgHarry NilssonJeels KitchenKonserterMusikPink FloydSpelningarThe WhoTom Petty

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.