Hoppa till huvudinnehållet

SMHI varnar för snökaos i Götaland

Publicerad:
Kraftigt snöfall kan ge trafikproblem under dagen. Arkivbild.
Kraftigt snöfall kan ge trafikproblem under dagen. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

SMHI varnar för kraftigt snöfall i Götaland. Snön kan orsaka både trafikproblem och störningar i elförsörjningen. Därför har gul varning utfärdats.

Natt mot onsdag drar ett nederbördsområde in över Götaland. Värst drabbat kommer stora delar av Halland, stora delar av södra Västra Götalands län samt sydostligaste Småland att vara.

Inledande regn väntas övergå i snöfall. Men det är osäkert var de största mängderna hamnar och hur snabbt övergången från regn till snö blir. Störst mängder väntas i Halland och här kan dryga 10 cm komma, i övrigt 5-10 cm. Snöfallet drar senare vidare norrut. Under eftermiddagen övergår dock nederbörden till blötsnö eller regn.

Med anledning av snöfallet har SMHI utfärdat en gul varning fram till klockan 14.00. Trafiken väntas gå långsammare på grund av halka, snömodd, dålig sikt och snörök.

Även stora delar av Jönköpings län och Kronobergs län samt västligaste Kalmar län och sydostligaste Västra Götalands län kommer att påverkas av snöfallet. Här är en gul varning utfärdad till klockan 16.00.

Snöfallet kan göra det svårare att ta sig fram på vägarna där snöröjningen inte hinner med. Tung snö på elledningar kan ge problem med elförsörjningen.

Martin Nilsson/TT

Artikeltaggar

GötalandInrikes/utrikesVädervarningar

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.