Hoppa till huvudinnehållet

Två till sjukhus efter olycka på E45: Förbipasserande visade dålig respekt

Publicerad:
Olycksbilen trycktes till ganska rejält i fronten efter avåkningen i Tösse. Två personer fördes till sjukhus med skador i rygg och nacke.
Olycksbilen trycktes till ganska rejält i fronten efter avåkningen i Tösse. Två personer fördes till sjukhus med skador i rygg och nacke. Foto: Räddningstjänsten

Vid lunchtid på torsdagen inträffade en singelolycka på E45, strax utanför Tösse. Två personer har förts med ambulans till sjukhus.

Larmet om en singelolycka i Tösse i Åmåls kommun inkom vid 12.37. Fem enheter från räddningstjänsten och tre ambulanser åkte ut på larmet.

En personbil körde av oklar anledning ned i diket. Det ska inte ha varit halt på platsen. I bilen befann sig två personer som efter olyckan klagade på smärtor i nacke, bröst och rygg. Båda fördes till sjukhuset Näl för undersökning.

Olyckan inträffade i södergående riktning och uppgavs ha stor trafikpåverkan. Strax efter stängdes vägen av helt i samband med räddningsarbetet på platsen.

Dålig respekt

Före och efter bärgningen av bilen kunde trafiken släppas på växelvis. Räddningstjänst och sen polis dirigerade trafiken.

Enligt ambulanspersonal på plats visade bilisterna dålig respekt för situationen. Många bilister hade tyvärr allt för hög fart förbi olycksplatsen, där räddningsarbetet pågick.

Bilen har nu bärgats från platsen och räddningstjänsten har lämnat.

Båda var vakna

Enligt polisen ska det röra sig om en man och en kvinna i 75-årsåldern som skadats. Men det ska inte handla om några allvarligare skador. Båda var vakna och talbara när de fördes bort i ambulans.

Efter olyckan har polisen skrivit en anmälan om vårdslöshet i trafik.

Artikeltaggar

Åmåls kommunE45NälOlyckorOlyckor och katastroferSingelolyckorSjukhusTösse

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.