Hoppa till huvudinnehållet

Larsson öppnade målskyttet när Östersund bröt Modos historiska svit

Publicerad:
21-årige Casper Larsson har fått en hel del speltid i Östersunds IK i år och har noterats för tre mål och två assist.
21-årige Casper Larsson har fått en hel del speltid i Östersunds IK i år och har noterats för tre mål och två assist. Foto: Privat

Överlägsne serieledaren Modo hade chansen att ta en historisk 17:e raka seger i Hockeyallsvenskan borta mot Östersunds IK i går. Då stoppade Östersunds IK sviten. Åmålskillen Casper Larsson inledde målskyttet när Östersund vann med 5–3.

I slutet av oktober gjorde Casper Larsson sitt första mål i Hockeyallsvenskan när hans Östersund slog Modo med 3–1. Efter det har Modo radat upp segrar. När de i tisdags slog Västerås IK tangerade de Timrås rekord på 16 raka segrar i Hockeyallsvenskan.

I torsdagens match mot Östersund hade laget chansen att gå upp i ensam ledning när det gäller segrar i rad. Det satte Östersund stopp för. Återigen var Casper Larsson en av målskyttarna när ÖIK vann med 5–3.

”Viktigt mål”

– Det är klart att det är kul att göra mål och extra skönt att göra ett sånt viktigt mål idag, säger Casper Larsson i en intervju med Länstidningen Östersund.

Efter en mållös förstaperiod slog Casper Larsson till fem minuter in i andra. Målet kom efter en period där laget var rejält nedtryckt av Modo. Casper Larsson stack iväg på en kontring och fick en puck längs med sargkanten, klev in i banan och drog snyggt in 1–0 vid den närmsta stolpen.

Jämnt och spännande

Matchen blev sedan en jämn historia. Östersund var i förarsätet men serieledaren Modo kvitterade tre gånger om. Det var först i slutet av matchen som Östersund fick lite andrum när laget gick ifrån till 5–3.

En stärkande och nödvändig seger för Östersund som kommer från en tyngre period med fyra raka förluster inför Modomatchen.

Nykomlingen ÖIK ligger för närvarande på en klart godkänd sjundeplacering i den allsvenska tabellen, efter 29 spelade omgångar.

Artikeltaggar

Casper LarssonHockeyallsvenskanIshockeyModoÖstersundÖstersunds IKRekord

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.