Hoppa till huvudinnehållet

Solurstjärn spräckte segernollan vid Färjestads säsongsfinal

Publicerad:
Tor O Mikalsen fick en fin avslutning på säsongen när hans Solurstjärn tog karriärens första seger på Färjestad.
Tor O Mikalsen fick en fin avslutning på säsongen när hans Solurstjärn tog karriärens första seger på Färjestad.

Åmålstravets B-tränare Tor O Mikalsen, från Dals Ed, fick på torsdagens säsongsfinal på Färjestad se sin Solurstjärn ta karriärens första seger.

Färjestad körde i torsdags sin säsongsfinal och detta i form av ett lunchtrav. På plats fanns Åmåls B-tränare Tor O Mikalsen med sitt kallblod Solurstjärn.

Tor O Mikalsen från Dals Ed äger och tränar den vid årsskiftet nyblivne sexåringen och han kördes till seger av Thomas Martinsson. Martinsson är också hästen uppfödare.

Solurstjärn, arkivbild
Solurstjärn, arkivbild

Från sitt fina läge som ensam på grunddistans var det ledningen som gällde för Solör Stegg-sonen som hade en uppvaktande Dine Lotta på sin utsida. När det hela skulle avgöras var det dessa två som var en bra bit före övriga fältet och mitt på upploppet hade Dine Lotta ett lite grepp men Thomas Martinsson och Solurstjärn kontrade och satte huvudet först kort innan linjen i V4-avdelning 2.

Solurstjärn har under hösten och vintern gjort flera goda insatser och var knappt slagen på Bjerke som tvåa och i starten därefter var sexåringen trea på Färjestad.

Så här i årets elfte timme kom då karriärens första seger och detta på nya rekordet 1.30,8/2 140 meter. Oddset noterades till 8,60 och segerpremien löd på 30 000 kronor.

Amatörtränaren Tor O Mikalsen har haft ett bra år och hans två hästar Tors Spik och Solurstjärn har sprungit in nästa 200 000 kronor under 2022.

Prispengar blev det också denna säsongsfinal för Kjell Magnussons Petit Deauville som kördes av Mikael J Andersson.

Artikeltaggar

ÅmålÅmålstravetBjerkeFärjestadFärjestadstravetTravV4

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.