Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Mellandagsjympa med Magnus Uggla-tema

Publicerad:
Ledare och värdar vid mellandagsjympan med Magnus Uggla-tema var (knästående längst fram): Ulrika Hallstadius, Tina Tuovila, Pia Ågren, Ulla Levin och Elin Larsson samt (stående): Ingrid Christensen, Carolina Sörqvist, Ann-Louise Björklund, Emelie Gonzalez, Rachid Alouani, Camilla Persson, Louise Larsson, Pia Persson, Ann-Lis Persson och Annika Johannesson.

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1972

Tyska turister firar nyår i Åmål. 101 tyska fackföreningsmedlemar har anlänt till Åmål för att tillbringa nyårshelgen här. Resenärerna är samtliga medlemmar i Auto Club ACE Europa. Avsikten med resan till Sverige är dels rekreation, dels vill man också på ort och ställe studera det svenska samhället. På programmet står bland annat besök på Karlbergsgymnasiet, olika fritidsanläggningar men också vissa studiebesök.

1997

Folkmängden minskar i alla Dalslandskommunerna. Den minsta folkökningen sedan 1983 kan noteras i Sverige under 1997 enligt Statistiska centralbyrån (SCB). I Älvsborgs län har befolkningen minskat med 949 personer och samtliga Dalslandskommuner noterar en minskning av folkmängden. Av Dalslandskommunerna har antalet Åmålsbor minskat mest, nämligen med 151 personer. Vid årsskiftet beräknas Åmål ha 13112 invånare.

2012

Mellandagsjympa med Magnus Uggla-tema. Sin vana trogen anordnade Friskis och Svettis mellandagsjympa efter juldagarnas myckna mat, dryck och godis. Cirka 55 personer kom till passet i Kristinebergskolans gymnastikhall. Temat för kvällen var Magnus Uggla, vilket innebar att passet var uppbyggt med hans låtar. En del av gympaledarna lät sig inspireras och illustrerade temat genom att bära svartlockiga peruker, mörka glasögon och jeansjackor.

Artikeltaggar

ÅmålDalslandFriskis och SvettisKarlbergsgymnasietKristinebergskolanMagnus UgglaNyårSamhälleSCBTräning

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.