Hoppa till huvudinnehållet

Färjestad rivstartar med V75

Publicerad:
Zelma Laday vann i somras, efter en sylvass spurt trots galopp på vägen, ett V86-lopp på Åmålstravet med Morgan Ivarsson i sulkyn.
Zelma Laday vann i somras, efter en sylvass spurt trots galopp på vägen, ett V86-lopp på Åmålstravet med Morgan Ivarsson i sulkyn. Foto: Björn Martinsson

Färjestadstravet rivstartar året och kör 2023 års premiäromgång på V75 på lördag. En häst licensierad på Åmålstravet kommer till start på V75, Mikael Ekströms femåriga sto Zelma Laday.

Under året avgörs tre V75-omgångar på Färjestad travbana, den första redan nu på lördag, den 7 januari. Åmålstravet bidrag är Zelma Laday som lottades till spår åtta i voltstart över grunddistansen 2140 meter.

Loppet är ett försök till Diamantstoet med 110 000 kronor i förstapris. Under 2022 vann Zelma Laday tre lopp på 16 starter och har på karriärens 29 starter sprungit in 283 300 kronor. Hästen är uppstallad hos tränaren Mikael Ekström i Gunnarsbol i Säffle.

På V75 körs bland annat Helge Solos lopp för kallblod samt en högklassig silverdivision med elitston som Red Lady Express, Racing Brodda och Dear Friend.

Artikeltaggar

ÅmålstravetFärjestadstravetMorgan IvarssonSäffleTravV75

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.