Hoppa till huvudinnehållet

Tina Thörner flyttar hem till Värmland – här är hennes nya toppjobb

Publicerad:
Efter 19 år i Schweiz återvänder rallydrottningen Tina Thörner till Värmland och ett toppjobb i Industrisupport, Arvika.
Efter 19 år i Schweiz återvänder rallydrottningen Tina Thörner till Värmland och ett toppjobb i Industrisupport, Arvika. Foto: DANIEL STILLER

Efter 19 år i Schweiz återvänder rallydrottningen Tina Thörner till Värmland.

På måndagen var det första arbetsdagen i bemanningsföretaget Industrisupport där hon ska arbeta med personalfrågor, rekrytering och HR-stöd.

– Det var covid-pandemin som fick mig på andra tankar. För en tid sedan satsade jag på en utbildning i personalfrågor och HR i stort. I utbildningen ingick också att försöka hitta ett jobb. Gissa om jag blev glad när Ulf Ekmalm, Industrisupport, ringde och lämnade klartecken på min ansökan.

Vägskälet

För Tina Thörner kom förändringen snabbt.

– Jag stod vid ett vägskäl. Jag har valsat runt i världen och förutom allt i rallysvängen har jag haft många intressanta jobb och projekt. Jag har varit coach åt skolor och ishockeylag, föreläst samt jobbat med vd-nätverk. Allt det här får jag nytta av i det nya jobbet.

Nyligen fick hon, vid en ceremoni i Dubai, det prestigefyllda priset Excellent Leadership Worldwide. Senast kommer hon från en tjänst som Race director på motororganisationen FIA.

Längtat hem

Hon har längtat hem till Värmland, där hon har stor släkt.

– Under pandemin blev det tvärstopp på alla mina aktiviteter. Ibland var jag i mina funderingar ute och körde bil och fann en ny väg som jag inte tidigare åkt på. Den vägen ledde tydligen till Värmland och Industrisupport.

Hon talar ofta om att ungdomarna behöver ha ett livsverktyg som gör att de inte helt fastnar i det digitala, som lätt följer med dem ända in i sovrummet.

– Det finns så mycket mer ungdomen måste få del av för att lyckas ute på arbetsmarknaden. Det blir spännande att få dela med mig av erfarenheterna. Allt jag sett och och upplevt under mina år som föreläsare och coach kan komma till nytta.

Styrelseuppdrag

Hon sitter redan i flera bolagsstyrelser och är beredd att ta några fler sådana uppdrag.

– Nu får inte detta inkräkta för mycket på mitt nya jobb, men jag lägger allt på en nivå som företaget förhoppningsvis kan acceptera.

Nu byter hon alltså Genève mot Arvika.

– Jag har nyligen köpt en lägenhet i Arvika, som blir inflyttningsklar någon gång i februari.

Viktig rekrytering

Ulf Ekmalm, områdeschef i Industrisupport, är näst intill lyrisk över rekryteringen av Tina Thörner.

– Hon kommer att betyda mycket för vår framtida expansion. Vi har tagit marknadsandelar och vi kommer fortsatt att växa.

Bemanningsföretaget Industrisupport startades 1999 av Kent Henriksson. I dag har de verksamhet i flera län. Huvudkontoret finns i Arvika där 14 personer jobbar med försäljning, administration och rekrytering.

Industrisupport förser industrin med både kollektivanställda och tjänstemän. Just nu har Industrisupport 220 konsulter ute på marknaden. Ett av de senaste större uppdragen var att förse Thermia, Arvika, med fler anställda.

Artikeltaggar

ArbeteArvikaCoronavirusetIndustrisupportMotorsportRekryteringSchweizSkolorThermiaTina ThörnerUtbildningVärmlands län

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.