Hoppa till huvudinnehållet

Variationsrik kulturvår toppas med folkkär virtuos vid flygeln

Publicerad:
Robert Wells soloturné kommer till Kulturbruket i Mellerud den 1 april. Foto: Jimmy Fogelström

Från farsartad opera och färgsprakande 1980-talsnostalgi till barncirkus och blytungt afrosväng. Kulturbruket på Dal presenterar ett vårprogram med något för de flesta smaker.

Toppar gör Rhapsody in rock-ankaret Robert Wells, som besöker Mellerud ensam med sin flygel.

Fjolårets 20-årsjubileum bjöd på flera minnesvärda scenupplevelser i Sparbankssalen, men även kommande säsong ser lovande ut. Variationsrikedomen och som vanligt varvas etablerade proffs med lokala amatörer.

Första programpunkterna är en självhjälpsföreläsning med populäre Jesper Caron, 13 januari, dagen efter att han är i Åmål, och ett framträdande av Västra Götalands Ungdomssymfoniker, Vägus, 30 januari.

Därefter följer ett finkulturellt möte mellan diktkonst och klassisk musik under rubriken ”Die Winterreise”, 10 februari, samt en clowninfluerad cirkusföreställning för barn, 26 februari.

Men det är först under mars månad som aktivitetsnivån når maxkapacitet på Kulturbruket. Spännvidden går inte av för hackor. Från tunga livserfarenheter varvade med svängiga afrobeats och dancehall av artisten Aurelia Dey, 3 mars, till nyskriven komedi om politik och vänskap i Adde Malmbergs ”Stolarna vid havet”, 28 mars.

Däremellan intas scenen av bland andra partybandet Haaks, 10 mars, och historieprofessorn Dick Harrison, som ger sin bild av konungariket Sveriges 500-åriga historia, 14 mars.

Historieprofessorn och populärhistorikern Dick Harrison återvänder till Dalsland 14 mars för att ge sin bild av Sveriges 500-åriga historia.
Historieprofessorn och populärhistorikern Dick Harrison återvänder till Dalsland 14 mars för att ge sin bild av Sveriges 500-åriga historia. Foto: Roger Pettersson

Lika varierad är fortsättningen av våren, där dansgruppen Scenarios färgsprakande 1980-talsshow, 20–22 april, Göteborgsoperans gästspel med ”Don Pasquale”, 29 april, och Dalslandskören Song of Joys traditionella konserter, 13–14 maj, torde bli några av höjdpunkterna.

Vårens stora stjärna är emellertid Robert Wells. Efter mer än 30 år som ständigt ankare för turnékonceptet ”Rhapsody in rock” åker Wells nu runt ensam med sin flygel och bjuder sina åhörare på intima konserter där klassiska mästarstycken varvas med boogie, egna kompositioner och improvisationer.

Den 1 april gästar Robert Wells kulturbruket i Mellerud.

Artikeltaggar

GöteborgsoperanKlassisk musikKonserterMellerudMusikRobert WellsRock

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.