Hoppa till huvudinnehållet

Åmåls skicenter tvingades hålla stängt på grund av det myckna snöandet

Publicerad:
Eftersom flertalet anställda var insnöade tvingades Åmåls skicenter hålla stängt på lördagen. Ulf Godtman, ordförande Höghedens SLK, var emellertid på plats och pistade backarna.
Eftersom flertalet anställda var insnöade tvingades Åmåls skicenter hålla stängt på lördagen. Ulf Godtman, ordförande Höghedens SLK, var emellertid på plats och pistade backarna. Foto: Fredrik Tacacho

Snön som föll över Dalsland under onsdagen och torsdagen vållade problem för många verksamheter. Åmåls skicenter på Högheden i Edsleskog tvingades hålla stängt till följd av vädret.

Ulf Godman, ordförande Höghedens SLK, var en av få som tog sig upp och ner för Höghedens slalombackar på torsdagen.

– Jag sitter i en maskin och försöker att platta till lösnön, sa Godtman, när PD ringde honom strax efter lunch.

Några timmar tidigare hade skidanläggningen med kort varsel låtit meddela att de inte kunde ta emot några besökare på grund av rådande väder.

– Vi är tvungna att hålla stängt eftersom flertalet av vår personal är insnöade och inte kan ta sig till jobbet, förklarar Ulf Godtman. Vi hade kunnat köra i backarna, men det går inte utan personal.

Från och med fredagsmorgonen ska anläggningen vara öppen som vanligt igen.

Hur preparerar ni backarna?

– Vi pistar dem. Det har bildats ganska stora drivor med lössnö på toppen när det blåst, säger Godtman.

Artikeltaggar

Åmåls SkicenterDalslandFritid och livsstilHöghedenSnöUlf GodtmanVinter

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.