Hoppa till huvudinnehållet

Nya siffror: Färre patienter med covid-19

Publicerad:
Under onsdagen vårdas 310 patienter med covid-19 på sjukhusen i Skövde och Lidköping.
Under onsdagen vårdas 310 patienter med covid-19 på sjukhusen i Skövde och Lidköping. Foto: Sören Turesson

Sedan i måndags har antalet patienter med covid-19 minskat i Västra Götalandsregionen. Nu-sjukvården ser en liten uppgång, med fyra patienter fler på onsdagen.

Den 4 januari 2023 hade sjukhusen i Västra Götalandsregionen totalt 310 inneliggande patienter med covid-19. Det är 22 färre än i måndags. Åtta av dem fick intensivvård, en minskning med fyra patienter.

I Nu-sjukvården (på Näl och Uddevalla sjukhus) var 54 inlagda patienter konstaterat smittade av coronaviruset under onsdagen. Det är fyra fler än i måndags, men tolv färre än förra onsdagen. Ingen av dem vårdas på intensiven (iva).

Patienter med covid-19 på sjukhusen i Västra Götalandsregionen den 4 januari:

Skaraborgs sjukhus: 43 patienter, varav 0 på iva

Nu-sjukvården: 54 patienter, varav 0 på iva

Sahlgrenska Universitetssjukhuset: 144 patienter, varav 7 på iva

Sjukhusen i Väster: 26 patienter, varav 0 på iva

Södra Älvsborgs sjukhus: 43 patienter, varav 1 på iva

Statistiken omfattar samtliga inneliggande patienter som testat positivt för covid-19, oberoende av ifall covid-19 var anledningen till att de lades in på sjukhus.

Artikeltaggar

CoronavirusetCoronavirusetIntensivvårdNälSahlgrenska UniversitetssjukhusetSjukhusUddevallaVårdVård och omsorgVästra Götalandsregionen

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.