Restaurang Presseriet har fått bra snurr på verksamheten. Nu satsar restaurangen vidare i Åmål och kommer att driva travrestaurangen under årets travdagar.
– Det är alltid kul med utmaningar, säger Robin Pettersson, platschef på Restaurang Presseriet.
2021 öppnade Restaurang Presseriet i Profabhuset, efter att Nygårdsrestaurangen, som drevs av Bosse Svensson och Sissel Åsmo, bommat igen där efter en tuff coronaperiod. Krögarparet Bosse Svensson och Sissel Åsmo satsade istället på travrestaurangen men efter bara en säsong där valde de att avveckla även den verksamheten och företaget gick i konkurs. Nu tar Presseriet över även där.
– Det ska bli väldigt kul. Vi har kört catering dit tidigare och så blev vi tillfrågade om vi ville ta över, säger Robin Pettersson.
Presseriet kommer, till skillnad från den tidigare arrendatorn, dock endast att hålla travrestaurangen öppen i samband med travdagarna. Avtalet blev precis klart så detaljerna och logistiken kring hur Presseriet kommer att lägga upp allt på Åmålstravet återstår att se.
– Vi har rätt stora lokaler på Presseriet så den mesta av maten kommer nog att göras där, sedan åker vi bort med den, säger Robin Pettersson.
Grunden i travets lunchmeny kommer att vara husmanskost medan de planerar att servera lite finare mat i samband med kvällstraven.
– Lunchmässigt blir det väl någorlunda lika som vi har på Presseriet.
Den 16 april är det skarpt läge. Då körs den första av årets tio travdagar på Åmålstravet.
– Vi har lite tid på oss att planera.
Kommer ni att behöva rekrytera mer personal i och med satsningen?
– Det kan hända att vi behöver lite mer folk, en kock och någon som kan hjälpa till i restaurangen. Vi har en kock på gång.
Vilken blir den största utmaningen med att ta över travrestaurangen?
– Utmaningen blir att veta hur mycket mat det går. Och att hitta rätt personal.