Hoppa till huvudinnehållet

Polisen luktade sig till stor cannabisodling: ”Om vindarna ligger rätt”

Publicerad:
Reporter Ove Rydh
Ove Rydh
ove.rydh@provinstidningen.se
Reporter Erik Dahlén
Erik Dahlén
erik.dahlen@nwt.se
Två män sitter anhållna misstänkta för grovt narkotikabrott efter att polisen hittade en cannabisodling i ett hus i Mellerud.
Två män sitter anhållna misstänkta för grovt narkotikabrott efter att polisen hittade en cannabisodling i ett hus i Mellerud. Foto: Rich Pedroncelli

Polispatrullen tyckte att det luktade cannabis från ett hus utanför Mellerud. Där upptäcktes en stor cannabisodling. Två misstänkta sitter anhållna.

Efter att ha luktat sig till cannabisen och fått tillstånd för husrannsakan hittade patrullen en stor odling med omkring 350 cannabisplantor. Detta var P4 Väst först med att rapportera.

Ingripandet vid huset Mellerud skedde natten till söndag.

I huset fanns två män, i 20- respektive 50-årsåldern. Båda sitter nu anhållna misstänka för grovt narkotikabrott. Häktningsförhandling ska ske under tisdagen.

Stämmer det att poliserna luktade sig till att det odlade cannabis i huset?

– Jag tänker att de uppgifter som lämnats av patrullen initialt stämmer, svarar Lisa Engström, gruppchef på polisen i östra Fyrbodal.

Är det verkligen möjligt att lukta sig till cannabis från ett hus när man passerar med bil på stora vägen?

– Om vindarna ligger rätt så tänker jag att det säkert inte är helt uteslutet, säger Engström.

Vad pågår just nu i utredningen?

– Jag kan inte beskriva i detalj men vi genomför just nu det som generellt alltid görs i en utredning: förhör, husrannsakningar och teknisk undersökning, säger Lisa Engström.

Artikeltaggar

AnhållnaBrott, lag och rättCannabisHusrannsakanMellerudNarkotikabrottP4 Väst

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.