Hoppa till huvudinnehållet

Snövarning ute – stämningsfull konsert i kyrkan

Publicerad:
Birgit Bergendal, Sofia Loftman och Karin Olsson sjöng vackert ”Till Betlehem mitt hjärta”.
Birgit Bergendal, Sofia Loftman och Karin Olsson sjöng vackert ”Till Betlehem mitt hjärta”. Foto: Kjell Olsson

En orange snö- och vindvarning var utfärdad och vägarna i Långserudsområdet var i det närmaste ofarbara. Julkonserten med temat ”I signad juletid” kunde dock genomföras på trettondagen. Den innehöll både stämningsfulla, roliga, traditionella och nya sånger. Allt välrepeterat och väl framfört.

Konserten började med sång och musik från orgelläktaren där Catarina Algesten och Lisa Malmqvist sjöng och spelade ”Hör du det som jag hör?” Kyrkringning följde och en liten grupp sjöng ”Nu väntar hela jorden”. Körens medlemmar satt utspridda och de tände under sång ljusen längs kyrkans mittgång. Stämningsfullt!

Margareta Bäckström läste ett antal små sammanhängande episoder kring både glädje och vedermödor att få till en julkrubba. Åhörarna fick flera tillfällen att dra på mungiporna när de fick höra de smått dramatiska händelser både vise män och änglar råkade ut för genom bland annat hund- och barnintresse.

Långseruds kyrkokör under ledning av Catharina Algesten bjöd på en värmande julkonsert när vind och snö yrde utanför kyrkan.
Långseruds kyrkokör under ledning av Catharina Algesten bjöd på en värmande julkonsert när vind och snö yrde utanför kyrkan. Foto: Kjell Olsson

Julsånger

”Nu tändas tusen juleljus”, ”Kanske är det natt hos dig” samt ”Vinterhamn” följde innan ”Deck the halls” fick låta engelska språket komma till tals. ”Annas julvisa” och ”Jul jul strålande jul” sjöngs innan Birgit Bergendal, Sofia Loftman och Karin Olsson sjöng ”Till Betlehem mitt hjärta”. ”Gläns över sjö och strand” är ett måste och ”Dagen är kommen” sjöngs innan den både underfundiga och roliga ”Eatnemen Vulle/Härlig är jorden” avslutade julkonserten.

Applåderna var varma och publiken fick till extranummer där man själva fick sjunga med. Alla medverkande, kör, körledare samt Erik Rentzhog var i högform och Catharina Algesten passade på att tacka sina körmedlemmar med varsin chokladask.

Medlemmarna i Långseruds kyrkokör inledde julkonserten med att sjunga och samtidigt tända ljusen längs kyrkans mittgång.
Medlemmarna i Långseruds kyrkokör inledde julkonserten med att sjunga och samtidigt tända ljusen längs kyrkans mittgång. Foto: Kjell Olsson

Artikeltaggar

JulKonserterKörerLångserudMusikSång

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.