Hoppa till huvudinnehållet

Melleruds medborgarlöfte fokuserar också på brottsaktiva

Publicerad:
Reporter Ove Rydh
Ove Rydh
ove.rydh@provinstidningen.se
Medborgarlöftena mellan polisen och kommunen i Mellerud riktar fokus mot brottsaktiva – precis som i flera andra kommuner./ARKIVBILD
Medborgarlöftena mellan polisen och kommunen i Mellerud riktar fokus mot brottsaktiva – precis som i flera andra kommuner./ARKIVBILD Foto: Tommy Löfgren

När polisen och Melleruds kommun skrev avtal om så kallade medborgarlöften, riktades fokus mot brottsaktiva och mot ökad trafiksäkerhet.

Melleruds kommun och polisen har tagit fram lokala lägesbilder som bygger på rapporterar från Mellerudsbor och kommunens lokala brottsförebyggande råd har rapporterat in om vad som skapar otrygghet i samhället.

Detta ligger till grund för medborgarlöftet, som presenterades i Mellerud före jul.

Medborgarlöfte i Åmål: Polisen och kommunen riktar åtgärder mot brottsaktiva

Fokusområden för polisens arbete i Mellerud ska vara:

Polisen och kommunen ska gemensamt rikta åtgärder mot personer som kan definieras som så kallade brottsaktiva.

Kommunen och polisen kommer att genom medborgarlöftet samverka och vidta åtgärder som ökar trafiksäkerheten. Det innefattar även kriminalitet som kan relateras till området trafik.

Närvarande vid signeringen av medborgarlöftena var lokalpolisområdeschef Jenny Wester och kommunpolis Steve Johansson Sandén, tillsammans med dåvarande kommunstyrelsens ordförande Morgan E. Andersson.

Flera av de övriga kommunerna i Dalsland har riktat in sitt fokus på brottsaktiva, när det gäller vad de vill ha ut av polisens medborgarlöften.

Artikeltaggar

BrottsförebyggandeDalslandJenny WesterKommunstyrelsenMellerudMelleruds kommunMorgan E AnderssonPolitikÅtgärder

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.