Hoppa till huvudinnehållet

Zelma Laday sexa på V75

Publicerad:
Zelma Laday vid seger tillsammans med Morgan Ivarsson på V86 på Åmålstravet i mitten av juni ifjol.
Zelma Laday vid seger tillsammans med Morgan Ivarsson på V86 på Åmålstravet i mitten av juni ifjol. Foto: Björn Martinsson

Åmålslicensierade femåriga stoet Zelma Laday knep i lördags en sjätteplats i ett försök till Diamantstoet i V75 på Färjestadstravet. Placeringen inbringade 10000 kronor och i sulkyn satt Morgan Ivarsson.

Zelma Laday är licensierad på Åmålstravet och tränas av Mikael Ekström från Säffle. Efter en spårsnål resa längs sargen i tredjepar invändigt fick hästen inte fritt spurtutrymme över upploppet utan satt fast med lite krafter sparade som sexa i mål.

Vann loppet gjorde Robert Bergh med Carroty, som kammade hem förstapriset på 110000 kronor på segertiden 15,5/2140 meter voltstart, till vinnaroddset 17,02. Zelma Laday, som var näst minst spelad av loppets 15 startande hästar, noterades för tiden 15,5 och hade i händelse av seger givit över 90 gånger pengarna i vinnarodds.

Artikeltaggar

ÅmålstravetFärjestadstravetMorgan IvarssonRobert BerghSäffleTravTravV75

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.