Hoppa till huvudinnehållet

Åmåls SK föll stort på hemmais: ”Kanske vår sämsta match för säsongen”

Publicerad:
Åmåls SK förlorade med hela 0–6 hemma mot Arvika HC. Här jagas Arvikas tremålsskytt Benjamin Trust, med pucken, av Åmåls Jonathan Warg.
Åmåls SK förlorade med hela 0–6 hemma mot Arvika HC. Här jagas Arvikas tremålsskytt Benjamin Trust, med pucken, av Åmåls Jonathan Warg. Foto: Roger Pettersson

Åmåls SK inledde piggt och var det bättre laget under de inledande 15 minuterna hemma mot Arvika HC. Trots det blev det till slut storförlust med 0–6 (0–2, 0–2, 0–2) och en blytung start på vårsäsongen.

Matchen mellan Åmåls SK och Arvika HC inleddes i högt tempo och det var hemmalaget som hade det mesta och det bästa under de inledande 15 minuterna. Bland annat tack vare två numerära överlägen där det första var nära att resultera i mål.

Efter 13 minuter fick Åmåls SK en gyllene chans att ta ledningen. Josef Lindvall drev upp pucken på högerkanten och hittade med en elegant passning en framför mål fristående Oscar Svensson som smugit med från backposition.

– Den borde jag ha satt. Jag sköt på axeln på den duktige Arvikamålvakten. Det är klart man grämer sig över att missa en sån målchans, säger Åmåls lagkapten Oscar Svensson.

Trust effektiv

Istället var det gästande Arvika som tog ledningen fyra minuter före den första pausvilan när Benjamin Trust snyggt prickade in ledningsmålet upp i krysset. Han visade prov på att vara betydligt mer effektiv än ÅSK-spelarna.

Benjamin Trust var inblandad även i 2–0-målet två minuter senare, men det var Linus Frost som höll sig framme och satte dit returen efter att Åmåls målvakt Viktor Fridh räddat det första friläget.

– Vi hade tre powerplay i matchen och de två sista var riktigt dåliga. Vi gör även enkla misstag och bjuder på nästan alla mål. Vår lägstanivå är alldeles för låg.

Tung förlust för Åmål hemma mot Arvika

Inledde piggt

Åmåls SK inledde riktigt piggt och intensivt i den andra perioden, men fick ingen utdelning. Fem minuter in i mittakten gjorde Arvika HC två mål inom loppet på 26 sekunder och då lämnade Viktor Fridh ÅSK-målet och ersattes av Linus Johansson.

Redan där var matchen förstås förlorad. Resterande del av matchen blev mest en transportsträcka mot slutsignalen även om Åmåls SK både ville och försökte spräcka nollan, dock utan att lyckas.

– Nu spelar vi för att säkra nytt kontrakt. Det var så dåligt mot Arvika att spelarna knappt ens var besvikna efter matchen.

Nära hålla nollan

Däremot var ÅSK-målvakten Linus Johansson givetvis sugen på att hålla nollan och det gjorde han i nästan en och en halv period. Men med fem minuter kvar att spela blev han överlistad av Benjamin Trust och några minuter senare även av Felix Brandhammar.

Åmåls SK saknade Rasmus Eriksson som insjuknat i körtelfeber och han är borta även på söndag när Åmåls SK möter Kils AIK på bortaplan.

– Kil förlorade stort mot Hammarö i senaste matchen och kommer vara revanschsugna, så då gäller det att vi är på tå, säger Oscar Svensson.

ÅSK:s Scott Swanson med pucken. Till vänster Åmåls Jonathan Warg med Arvikas Christian Flödén tätt i rygg.
ÅSK:s Scott Swanson med pucken. Till vänster Åmåls Jonathan Warg med Arvikas Christian Flödén tätt i rygg. Foto: Roger Pettersson
Åmåls Josef Lindvall i närkamp med Arvikas Christian Flödén.
Åmåls Josef Lindvall i närkamp med Arvikas Christian Flödén. Foto: Roger Pettersson
Åmåls SK:s Aldus Granath (i mitten) och Tami Meriläinen försöker stoppa Arvikas vasse anfallare Benjamin Trust.
Åmåls SK:s Aldus Granath (i mitten) och Tami Meriläinen försöker stoppa Arvikas vasse anfallare Benjamin Trust. Foto: Roger Pettersson
Åmåls Erik Cermak, med pucken, försöker ta sig in framför Felix Bråtner som försvarar för Arvika.
Åmåls Erik Cermak, med pucken, försöker ta sig in framför Felix Bråtner som försvarar för Arvika. Foto: Roger Pettersson
Åmåls Jonathan Warg hjälper till att försvara runt hemmamålvakten Viktor Fridhs kasse.
Åmåls Jonathan Warg hjälper till att försvara runt hemmamålvakten Viktor Fridhs kasse. Foto: Roger Pettersson
Åmåls SK föll med hela 0–6 hemma mot Arvika HC trots att Åmål var det bättre laget under matchens femton första minuter. Här försöker Arvikas Christian Flödén ta sig förbi ÅSK:s Samuel Cyr Ledoux.
Åmåls SK föll med hela 0–6 hemma mot Arvika HC trots att Åmål var det bättre laget under matchens femton första minuter. Här försöker Arvikas Christian Flödén ta sig förbi ÅSK:s Samuel Cyr Ledoux. Foto: Roger Pettersson
Från vänster: Anton Strand, Benjamin Trust, Felix Bråtner och Ludwig Danielsson firar ett av Arvikas mål.
Från vänster: Anton Strand, Benjamin Trust, Felix Bråtner och Ludwig Danielsson firar ett av Arvikas mål. Foto: Roger Pettersson
Matchfakta

Åmåls SK – Arvika HC 0–6 (0–2, 0–2, 0–2)

Hockeytvåan västra C

Mål, första perioden: 0–1 (16.05) Benjamin Trust, 0–2 (18.02) Linus Frost

Andra perioden: 0–3 (4.50) Benjamin Trust, 0–4 (5.16) Felix Johansson

Tredje perioden: 0–5 (14.33) Benjamin Trust, 0–6 (16.31) Felix Brandhammar

Utvisningar, ÅSK: 1x2 min Arvika: 3x2 min

Skott: 27–29 (6–11, 11–8, 10–10)

Domare: Andreas Svahn

Publik: 148 (i Åmåls ishall)

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls SKArvikaArvika HCBenjamin TrustIshockey

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.