Hoppa till huvudinnehållet

ÅSK:s elvaåringar spelade Nordic Youth Trophy i Säffle

Publicerad:
Reporter Elinor Thuresson
Elinor Thuresson
elinor.thuresson@provinstidningen.se
Åmåls Sportklubbs U11-lag spelade Nordic Youth Trophy i Somashallen i Säffle.
Åmåls Sportklubbs U11-lag spelade Nordic Youth Trophy i Somashallen i Säffle. Foto: Andreas Hellgren

Också Åmåls SK:s elvaåringar spelade ungdomshockeyturneringen Nordic Youth Trophy i helgen. De behövde inte åka långt utan spelade alla sina matcher i Säffle.

Fredag, lördag och söndag spelades ungdomshockeyturneringen Nordic Youth Trophy för U12 i Åmåls ishall med många rafflande matcher för tolvåringarna i hemmarinken.

Samtidigt spelade Åmåls SK:s U11-lag Nordic Youth Trophy på bortais. Men elvaåringarna behövde inte åka långt i halkan utan alla deras matcher spelades i Somashallen i Säffle. I gruppspelet under fredag och lördag mötte ÅSK, Säffle HC, Lindlöven, Hasle-Lören och Nor IK Tjej.

– Precis som för U12 räknades inga resultat utan inför söndagen lottades nytt motstånd. Vi hade turen att få stanna kvar i Säffle och fick möta två nya norska lag: Ski Hockey och Manglerud Star, rapporterar Kristina Fredriksson som är ledare för ÅSK U11.

Hon tycker att laget kämpade väl under hela helgen och att U11 liksom U12 gjorde sina bästa matcher när de mötte det tuffaste motståndet.

Nordic Youth Trophy för U11 spelades på sju orter runt om i Värmland: Charlottenberg, Kil, Filipstad, Kristinehamn, Karlskoga, Vålberg och Säffle.

Artikeltaggar

IshockeyLindlövens IFManglerud StarNor IKNordic Youth TrophySomashallenSäffleSäffle HCÅmålÅmåls SK

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.