Hoppa till huvudinnehållet

Daniel Bäckström föreslås som vice partiledare

Publicerad:
Centerpartiets valberedningen presenterar Muharrem Demirok (C) som förslag till ny partiledare för Centerpartiet vid en pressträff, Centerpartiets partikansli. Till vänster valberedningens ordförande Jan Andersson och till höger förslaget till förste vice partiorförande Daniel Bäckström.
Centerpartiets valberedningen presenterar Muharrem Demirok (C) som förslag till ny partiledare för Centerpartiet vid en pressträff, Centerpartiets partikansli. Till vänster valberedningens ordförande Jan Andersson och till höger förslaget till förste vice partiorförande Daniel Bäckström. Foto: Anders Wiklund/TT

Det är inte Daniel Bäckström från Säffle som föreslås bli Centerpartiets nya partiledare. Istället föreslår valberedningen Daniel Bäckström som förste vice ordförande.

Daniel Bäckström var en av tre personer som kandiderade till rollen som ny partiledare för Centerpartiet.

– Vi föreslår idag den personen som har stödet och förmågan att leda Centerpartiet i framtiden, sade valberedningens ordförande Jan Andersson på en presskonferens på onsdagsförmiddagen.

Partiets stämma

Valberedningens förslag till ny partiledare är Muharrem Demirok. Den 2 februari på partiets extra stämma i Helsingborg kommer man officiellt att välja ny partiledare. Bäckström föreslås som förste vice ordförande.

– Det känns mycket bra att vara med i ett förslag som valberedningen lägger fram och få möjligheten att nomineras till vice partiordförande, som består av arbetet hur vi ska forma Centerrörelsen framåt. Jag har stort förtroende för Muharrem, säger Daniel Bäckström till NWT.

Det är inte Daniel Bäckström som är valberedningens förslag till ny partiledare.
Det är inte Daniel Bäckström som är valberedningens förslag till ny partiledare. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Intensiv period

Daniel Bäckström har tillsammans med de andra två kandidaterna haft intensiva månader.

– Den senaste veckorna och månaderna har varit väldigt intensiva och fyllda med goda samtal med medlemmar i Centerrörelsen runt om i Sverige. Vi har fått väldigt många både synpunkter och medskick och inte minst mött väldigt många förväntningar om vad vi borde jobba med inför fortsättningen och också om hur vi ska stärka vår position och öka vår närvaro i hela landet. Jag är glad över det starka engagemanget som präglar vårt parti, sade Daniel Bäckström under presskonferensen.

Arbetet framåt

Daniel Bäckström ser nu fram emot det framtida arbetet tillsammans med partiledningen.

– Jag ser fram emot att fortsätta driva våra frågor, sade han under presskonferensen.

– Jag vill utifrån mina förutsättningar och mitt engagemang bidra till ett konstruktivt arbete, hitta pragmatiska lösningar och fortsätta vara en inlyssnande politisk kraft för vårt fortsätta arbete.

Artikeltaggar

CenterpartietDaniel BäckströmMuharrem DemirokPolitikSäffleValberedning

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.