Släktforskare bakom tv-succé pratar om DNA i Åmål

Publicerad:
Släktforskaren Fredrik Mejster föreläser på Åmåls kulturhus under lördagen. Foto: Mats Rosqvist

I samband med firandet av släktforskningens dag, lördag, hålls vårsäsongens första släktforskarföreläsning på Åmåls kulturhus. Först ut är Fredrik Mejster som berättar om tv-programmet ”Genjägarna” där han är en av experterna.

Varje år sedan 2018 firas släktforskningens dag den tredje lördagen i januari. Men till skillnad från tidigare finns det denna gång inget särskilt nationellt tema. Varje enskild arrangörsförening får själv välja hur dagen uppmärksammas.

I Åmål toppas firande med föreläsning av Fredrik Mejster, som under vintern spelat en nyckelroll i tv-programmet ”Genjägarna”, där människor får hjälp att hitta saknade familjemedlemmar med hjälp av DNA-test. På Åmåls kulturhus får åhörarna veta lite mer om hur jagandet går till.

– Det kanske låter klyschigt. Men för mig är detektivarbete inte bara en hobby eller ett arbete, det är en livsstil. Sedan tonåren har jag rotat i min egen och andras släkter och tycker fortfarande det är lika roligt, skriver Fredrik Mejster på sin hemsida.

Tidigare har Mejster jobbat som släktforskare för tv-programmet ”Allt för Sverige”.

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls kulturhusFamiljSläktforskarenSläktforskning

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare