Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Nybyggt på industriområdet – investeringar för cirka tio miljoner

Publicerad:
Claes Jansson och hans företag Jeab bygger nytt vid Fågelmyrsgatan. Lokala byggföretaget Fagerhultarn håller på att resa väggarna till verkstadens kontors- och personallokaler.
Claes Jansson och hans företag Jeab bygger nytt vid Fågelmyrsgatan. Lokala byggföretaget Fagerhultarn håller på att resa väggarna till verkstadens kontors- och personallokaler. Foto: PD:s arkiv

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1972

Kanonkula från 1700-talet hittad av Åmålsdykare. För drygt en månad sedan fick innehavaren av Kåbe Dyktjänst, Kjell Björk i Åmål, en påringning från en man i Åsensbruk som talade om att det enligt sägnen i sjön Åklången skulle finnas ett sjunket skepp fullastat med järntackor.

I och med att Kjell Björk inte bara har dykningen som ett yrke utan också som en hobby tog han med sig familjen och åkte till Åklången. Att det inte fanns något sjunket fartyg på plats som legenden sade kunde han snabbt konstatera. Däremot gjorde han ett annat fynd som är rätt så intressant. En kanonkula som visade sig vara från 1700-talet och som i oladdat skick vägde ca 76,5 kg.

1997

Nu ska Johan stämma i Bäcken. I tisdags gjorde han mål mot Nor i division III. I morgon blir det SM-kvalmatch mot göteborgslaget Bäcken med A-juniorerna.

– Det ser jag fram emot.

Åmåls Johan Rahmn har växt ut från löfte till etablerad A-lagsspelare.

2012

Nybyggt på industriområdet. På två granntomter på industriområdet Nygård i Åmål investerar två entreprenadföretag, Jansson och Enoksson AB och Sven-Mikael Entreprenad AB, cirka tio miljoner kronor i nya verkstads- och servicebyggnader.

– Nära till 45:an för båda. Ett fint läge, med plats också för något nytt, säger Claes Jansson, som äger och driver Jeab.

Redaktör: Roger Pettersson

Artikeltaggar

ÅmålDykningEkonomiHobbyInvesteringarNygårds industriområdeSamhälleTrafik

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.